Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tre blir först i Sverige med stöd för e-SIM i Iphone

Från och med idag börjar operatören Tre att erbjuda e-SIM för Iphone. Det betyder att kunder inte längre behöver något fysiskt SIM-kort för att använda Tre i kompatibla IOS-enheter.

Operatören Tre var först ut i Sverige med stöd för e-SIM till Apple Watch och nu blir de först ut med stöd för e-Sim till Iphone. Det här betyder att det inte längre krävs ett fysiskt SIM-kort för att använda Tre i kompatibla enheter, e-SIM står för "embedded sim" och installeras genom att skanna en QR-kod med mobilen.

Fördelarna med e-SIM är flera. Det blir exempelvis möjligt att ha flera abonnemang i samma telefon. Det blir inte längre nödvändigt att bära runt på två telefoner, en för arbetsnumret och en för det privata. Det går dessutom att ha flera e-SIM lagrade på en Iphone som aktiveras ett i taget.

Tre erbjuder abonnemang med e-SIM i butik från och med den 4 december. I dagsläget har Iphone XS, XS Max och XR stöd för e-SIM (kräver IOS 12.1 för att fungera).

– E-SIM är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med e-SIM för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder e-SIM i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Johansson fortsätter att kundnyttan med e-SIM är stor, Tre skickar idag ut flera tusen fysiska SIM-kort varje månad och deras kundservice får många frågor relaterade till SIM-kort. Under nästa år kommer Tre att ha en helt digital distribution och kan effektivera kundservice, sänka kostnaderna relaterade till SIM-kort och bidra till att minska plast- och metall i samhället.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.