Tre blir först i Sverige med stöd för e-SIM i Iphone

Från och med idag börjar operatören Tre att erbjuda e-SIM för Iphone. Det betyder att kunder inte längre behöver något fysiskt SIM-kort för att använda Tre i kompatibla IOS-enheter.

Operatören Tre var först ut i Sverige med stöd för e-SIM till Apple Watch och nu blir de först ut med stöd för e-Sim till Iphone. Det här betyder att det inte längre krävs ett fysiskt SIM-kort för att använda Tre i kompatibla enheter, e-SIM står för "embedded sim" och installeras genom att skanna en QR-kod med mobilen.

Fördelarna med e-SIM är flera. Det blir exempelvis möjligt att ha flera abonnemang i samma telefon. Det blir inte längre nödvändigt att bära runt på två telefoner, en för arbetsnumret och en för det privata. Det går dessutom att ha flera e-SIM lagrade på en Iphone som aktiveras ett i taget.

Tre erbjuder abonnemang med e-SIM i butik från och med den 4 december. I dagsläget har Iphone XS, XS Max och XR stöd för e-SIM (kräver IOS 12.1 för att fungera).

– E-SIM är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med e-SIM för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder e-SIM i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Johansson fortsätter att kundnyttan med e-SIM är stor, Tre skickar idag ut flera tusen fysiska SIM-kort varje månad och deras kundservice får många frågor relaterade till SIM-kort. Under nästa år kommer Tre att ha en helt digital distribution och kan effektivera kundservice, sänka kostnaderna relaterade till SIM-kort och bidra till att minska plast- och metall i samhället.