Apple Music kommer till Android-plattor

En ny betaversion av Apple Music bjuder på nyheter för Android-användarna. Med version 2.7 dyker det äntligen upp stöd för Android-plattor, tre år efter lanseringen.

Läs också: Lyssna på Apple Music som ett proffs Apple släppte Apple Music för Android för tre år sedan och tjänsten har sedan dess fungerat på Android-mobiler. I senaste beta-versionen blir det dock äntligen ändring på begränsningen till just mobiler. Nu testas version 2.7 som ger Apple Music-appen stöd för Android-plattor (med det här har väl Instagram i stort sett slut på ursäkter till varför de inte har stöd för plattor?).

Den senaste stabila versionen i Google Play Store är version 2.6.1 och innehåller fortfarande den gamla så kallade hamburgermenyn, men i version 2.7 uppdateras den till en mer lättnavigerad meny i botten.

Om vi ska ge oss på att spekulera lite har det antagligen dröjt så här länge för appen att få stöd för plattor för att Apple Music har rätt få prenumeranter på Android-sidan och Android-plattor är inte heller särskilt populära, där får vi ändå säga att Apples egna Ipad är produktkategorins ohotade ledare.

Apple har däremot inte helt ignorerat Apple Music för Android sedan lanseringen, i september fick appen stöd för Android Auto tillsammans med förbättrat stöd för Google Assistent.

Källa: 9to5mac

Kommentarer
9 svar

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!