Apple Music kommer till Android-plattor

En ny betaversion av Apple Music bjuder på nyheter för Android-användarna. Med version 2.7 dyker det äntligen upp stöd för Android-plattor, tre år efter lanseringen.

Läs också: Lyssna på Apple Music som ett proffs Apple släppte Apple Music för Android för tre år sedan och tjänsten har sedan dess fungerat på Android-mobiler. I senaste beta-versionen blir det dock äntligen ändring på begränsningen till just mobiler. Nu testas version 2.7 som ger Apple Music-appen stöd för Android-plattor (med det här har väl Instagram i stort sett slut på ursäkter till varför de inte har stöd för plattor?).

Den senaste stabila versionen i Google Play Store är version 2.6.1 och innehåller fortfarande den gamla så kallade hamburgermenyn, men i version 2.7 uppdateras den till en mer lättnavigerad meny i botten.

Om vi ska ge oss på att spekulera lite har det antagligen dröjt så här länge för appen att få stöd för plattor för att Apple Music har rätt få prenumeranter på Android-sidan och Android-plattor är inte heller särskilt populära, där får vi ändå säga att Apples egna Ipad är produktkategorins ohotade ledare.

Apple har däremot inte helt ignorerat Apple Music för Android sedan lanseringen, i september fick appen stöd för Android Auto tillsammans med förbättrat stöd för Google Assistent.

Källa: 9to5mac

Kommentarer
9 svar

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?