Apple Music kommer till Android-plattor

En ny betaversion av Apple Music bjuder på nyheter för Android-användarna. Med version 2.7 dyker det äntligen upp stöd för Android-plattor, tre år efter lanseringen.

Läs också: Lyssna på Apple Music som ett proffs Apple släppte Apple Music för Android för tre år sedan och tjänsten har sedan dess fungerat på Android-mobiler. I senaste beta-versionen blir det dock äntligen ändring på begränsningen till just mobiler. Nu testas version 2.7 som ger Apple Music-appen stöd för Android-plattor (med det här har väl Instagram i stort sett slut på ursäkter till varför de inte har stöd för plattor?).

Den senaste stabila versionen i Google Play Store är version 2.6.1 och innehåller fortfarande den gamla så kallade hamburgermenyn, men i version 2.7 uppdateras den till en mer lättnavigerad meny i botten.

Om vi ska ge oss på att spekulera lite har det antagligen dröjt så här länge för appen att få stöd för plattor för att Apple Music har rätt få prenumeranter på Android-sidan och Android-plattor är inte heller särskilt populära, där får vi ändå säga att Apples egna Ipad är produktkategorins ohotade ledare.

Apple har däremot inte helt ignorerat Apple Music för Android sedan lanseringen, i september fick appen stöd för Android Auto tillsammans med förbättrat stöd för Google Assistent.

Källa: 9to5mac

Kommentarer
9 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.