Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rösta fram årets bästa teknikprylar!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

99 drivs av ett brinnande teknikintresse, och viljan att kunna göra mer saker med hjälp av de mobila och uppkopplade prylarna. Just nu pågår omröstningen för att utse de bästa produkterna från 2018. 99:s medlemmar har föreslagit de nominerade, och nu ska vinnarna röstas fram i varje kategori!

Omröstningen sker i tre produktkategorier; bästa Android-pryl, bästa Apple-pryl och bästa Hemma-pryl. Därutöver finns en särskild kategori för att kora årets teknik-inspiratör.

De nominerade

Som bästa Android-pryl har nominerats telefonerna Oneplus 6T, Samsung Galaxy Note 9, Huawei Mate 20 Pro och den smarta klockan Galaxy Watch.

Som bästa Apple-pryl har nominerats Iphone XS Max, Ipad Pro, Apple Watch Series 4 och operativsystemet IOS 12.

Som bästa Hemma-pryl har nominerats de smart lamporna Philips Hue och Ikea Trådfri, det smarta högtalarsystemet Google Home och tillverkaren Xiaomis robotdammsugare.

Som årets teknik-inspiratör har nominerats Peter Esse (Teknikveckan), Thomas Ytterberg (SweClockers), Karl Emil Nikka (Nikka Systems), Elin Häggberg (Teknifik) och En podd om Teknik (Jezper Söderlund, Johan Larsson, Magnus Jonasson).

Hur går omröstningen till?

Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Vi kör omröstningen via tjänsten Opinionstage (som vi också använder till torsdagsquiz) för att samla in en röst per person och för att kunna hålla resultatet hemligt till den 20 december.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.