Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Blindtest av 16 mobilkameror chockerar

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

När mobilkameror jämförs med varandra brukar det typiskt vara de allra främsta toppmodellerna på marknaden som jämförs med varandra. När Youtube-profilen Marques Brownlee, även känd som MKBHD, skulle genomföra ett blindtest av mobilkameror nyligen testade han på ett lite annat grepp.

Istället för ett fåtal flaggskepp ställde han 16 olika mobilkameror mot varandra, där en del av uppställningen bestod av toppmodeller som Pixel 3, Iphone XS, Galaxy Note 9 och Mate 20 Pro. Den andra delen av uppställningen bestod av billigare och enklare telefoner med inte lika fullt så imponerande kamerahårdvara, exempelvis Blackberry Key 2, Xiaomi Pocophone F1 och den pyttelilla Palm Phone.

Herr Brownlee och hans kumpaner tog samma bilder med samtliga 16 telefoner och ställde dessa mot varandra i en slutspels-tabell. Bilderna från de två telefoner som ställdes mot varandra lades sedan ut anonymt sida vid sida med varandra, där följare på Twitter och Instagram Stories fick rösta på en bokstav som hade tilldelats telefonerna. Den telefon som gick vinnande ur striden gick sedan vidare till nästa rond i slutspelet.

Resultatet var minst sagt överraskande, och herr Brownlee passade på att ringa upp några Youtube-vänner som blev lika överraskade över resultatet som han (och vi) blev. Förklaringen till det överraskande resultatet spekuleras att ligga i den hårda komprimeringen på sociala medier i kombination med att folk tenderar att föredra ljusa bilder med kontrastrika färger, vilket gjorde att bättre och mer verklighetstrogna bilder inte gick så bra.

Om du tittar på uppställningen i bilden ovan innan du tittar på videoklippet kan du testa och se hur bra du lyckas gissa resultatet. Vi kan avslöja att vi hade väldigt, väldigt fel på de flesta punkter.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.