Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oneplus och Mclaren presenterar turboladdad 6T

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Oneplus är sannerligen inte obekanta med tilltaget att lansera specialversioner av deras senaste telefon. Det har under åren släppts allt från färggranna samarbeten med konstnärer till Star Wars-utgåvor, men dessa har alla haft gemensamt att de varit kosmetiska förändringar av den befintliga modellen.

Idag presenterar Oneplus en ny specialutgåva av senaste telefonen Oneplus 6T, denna gång i samarbete med Formel 1-företaget Mclaren, och här har faktiskt telefonens tekniska kapacitet växlat upp. 99 är på plats på Mclaren Technology Center utanför London för att spana in den nya modellen, titta på klassiska tävlingsbilar och prata med F1-förare.

Avskalat stilig design

Det är lätt att anta att en specialutgåva som tas fram i samarbete med ett racingföretag skulle få en prålig och utsvävande design, men så är lyckligtvis inte fallet. Oneplus och Mclaren har istället valt en mer subtil visuell stil för att ge telefonen en Mclaren-prägel. Baksidan är svart och mönstrad i vad som ska föra tankarna till ett bildäck, men mönstret kommer faktiskt från Mclarens kolfiber-design som används i bilarna. Telefonens kanter går i en orange färg från halva telefonens sida och ner, en färg som tydligen kallas papaya-orange och kommer från färgschemat för Mclarens senaste F1-bilar. Kanterna på telefonens övre del går i svart.

Det hela skapar en ganska lyckad kombination av de två företagens ganska olika produkttyper. I övrigt är telefonen sig lik, med den dropp-formade flärpen och fingeravtrycksläsaren integrerad i skärmen. I verkliga livet är dock den mönstrade baksidan nästan så subtil att man måste kisa för att se den, men den orangefärgade kanten ser mycket läcker ut.

Den uppgraderade telefonen

Oneplus Mclaren Edition är alltså inte enbart en kosmetisk förändring. Det mesta på insidan är sig likt, inklusive systemkretsen Snapdragon 845. Uppgraderingen som skett är primärminnet som nu tar steget upp till 10 gigabyte, upp från 6 eller 8 gigabyte beroende på vilken konfiguration du valt av den ursprungliga telefonen. Denna utökning har sannolikt gjorts för att specialutgåvan ska kännas speciell, men i praktiken kommer man som användare inte märka stor skillnad i prestanda med de extra två gigabyten. Oneplus har också lagt till en ny startanimation som ska föra tankarna till hög prestanda i enlighet med Mclarens högpresterande bilar.

Det som däremot är en trevligare uppgradering är den nya snabbladdningen som kallas Warp Charge 30. Telefonens batteri är av samma kapacitet som tidigare, det vill säga 3 700 milliamperetimmar, men det ska nu laddas snabbare än Oneplus tidigare snabbladdning. Enligt pressmaterialet ska telefonen kunna laddas till en full dags användning på bara 20 minuter, något vi få testa i praktiken när vi fått hem telefonen och kan använda den under en normal arbetsdag. Tekniken är densamma som den befintliga Dash Charge-tekniken i Oneplus 6T, men som namnet antyder har företaget ökat laddarens kapacitet till 30 watt.

Telefonen ska dessutom inte gå långsammare om den används samtidigt som den laddas, vilket bygger på att konverteringen av strömmen sker i laddaren snarare än i telefonen. Flera konkurrenter sköter denna konvertering i telefonen, och för att kunna fördela strömmen i telefonen samtidigt som den laddas måste prestanda då sänkas. Fördelen med denna metod är att du kan uppnå snabbladdning med alla laddare som bara matar tillräckligt med ström, medan Warp Charge 30 i Maclaren-utgåvan av Oneplus 6T kräver att du använder just den tillhörande laddaren eftersom konverteringen sker just i denna.

På besök i Mclaren Technology Center

Efter presentationen av telefonen slussades alla deltagare till Mclaren Technology Center där fin bilar från Mclarens historia som företag visades upp. De F1-fantaster bland 99-medlemmarna kommer nog uppskatta denna promenad längsmed minnenas allé.

Begränsad och dyrare upplaga

Utöver den ändrade telefonen går laddaren i Mclarens papaya-orange färgton, och i produktlådan finns en Mclaren-logotyp som tillverkas i samma kolfibermaterial som används i Formel 1-bilen Mclaren MCL33. Själva produktlådan är också en bok som beskriver Mclarens arv inom racing.

Oneplus 6T Mclaren Edition blir tillgänglig i Europa, Nordamerika och Indien från och med den 18 december, och något senare på den kinesiska marknaden. På den svenska marknaden ska den kunna köpas via operatören Telenor och via butikerna Webhallen, Netonnet, Caliroots och Oneplus.com. Priset blir 7 595 kronor. Telefonen ska säljas i begränsad upplaga jämfört med vanliga Oneplus 6T, men exakt vad detta innebär i praktiken framgår inte.

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.