Koreaner galna i virkade fodral för Airpods

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Apples trådlösa hörlurar Airpods är en riktig framgångssaga för företaget, och som brukligt är har det dykt upp ett gäng tillbehör till lurarna i form av skyddsfodral – ofta med någon krok för att kunna hänga lurarna på en väska eller jacka.

I Sydkorea är det istället virkade gulliga figurer som är trendigt för ditt Airpods-fodral med gott om småföretagare som säljer sitt hantverk via sociala nätverk som Kakaotalk eller Instagram.

Figurerna föreställer allt från Kirby, Fåret Shaun och Pickachu eller varför inte tomten så här i juletider.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Särskilt dyra är de inte heller, inte alls med tanke på att de är handgjorda. Omkring 20 000 won (cirka 160 svenska kronor). Modellerna har till och med små hål för laddningskontakten i botten.

Vill du kolla in utbudet är den här hashtaggen ett bra ställe att börja på, men att faktiskt lyckas köpa en lär bli svårt om du inte kan koreanska. Du måste skicka DM till säljarna och ha turen att få en förtursplats till någon av fodralen. Plus att du förstås måste övertala dem att skicka det internationellt.

Jag som däremot äger flera virknålar och har gott om garn hemma ska däremot göra det till mitt julprojekt att försöka mig på att göra ett eget. Så inspirerad.

Kommentarer
11 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.