Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google vill göra sitt campus till en hel stad

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Teknikjättarnas huvudkontor handlar inte bara om att ha lokaler för att utveckla nya produkter och tjänster. De stora högkvarteren i Silicon Valley handlar också om att sammanfatta företagens identitet. Byggandet av Apples nya campus Apple Park fick till exempel lika mycket uppmärksamhet som vilken ny Iphone eller Ipad som helst. Nu är det Googles tur att uppdatera sin hemmabas i Mountain View, och företaget har precis lämnat in sina byggplaner till staden.

Under de närmaste åren kommer Googleköping ta form Förra månaden köpte Google ett kontorsområde bredvid sitt nuvarande campus, och mer yta behövs eftersom de nya planerna visar något som mer är en hel stad än bara en samling kontorsbyggnader. Under de närmaste åren kommer Googleköping att ta form.

Google vill att området North Bayshore ska bli en mer välkomnande plats för både företaget och övriga invånare i staden Mountain View. Det innebär mindre tråkiga kontor och stora parkeringsplatser, och mer butiker, offentliga ytor och bostäder. Enligt planen ska Google riva 25 befintliga byggnader för att ge plats åt den nya visionen.

Området ska bestå av fyra gånger fler bostäder än kontor, och 20 procent eller 1 200 av dessa ska vara avsedda för låg- och medelinkomsttagare med yrken så som lärare, sjuksköterskor, utryckningspersonal och tjänstemän. Det är alltså inte Googles egna anställda som ska bo här – åtminstone inte bara, utan också övriga invånare i staden. Området ska också få flera nya cykelbanor, promenadstråk och annat för att göra det trevligt och praktiskt att bo i.

Kommer ta flera år

Under nästa år kommer Google att arbeta för att få projektet godkänt av staden Mountain View, och om allt går vägen kommer bygget förmodligen inte stå klart förrän om 10 eller 15 år. Gott om tid för den som vill börja planera en flytt till Googleköping alltså.

Googles olika högkvarter världen över brukar ju beskrivas som en rätt trevlig blandning av kontor och rekreation. Planerna runt huvudkontoret i Mountain View verkar nu ta samma koncept och förstora upp det till att bokstavligt talat bli en hel stad. Det ska bli spännande att följa utvecklingen och se hur Google kommer att sätta sin egen unika prägel på det nya området. Då kan detta bli ännu ett obligatoriskt resmål för teknikintresserade besökare i Silicon Valley.

Läs mer om platserna i Silicon Valley:

Källa: 9to5google

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.