Handla julklapparna här och stöd 99

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av.

Denna artikel innehåller provisionslänkar. Det är ett sätt för oss på 99 att få intäkter. Stöd oss gärna genom att använda länkarna om någon av produkterna lockar till köp.

På 99 har vi redan gett tips på populära och bra julklappar av den lite större sorten, som mobiltelefoner, plattor och högtalare. Men vi vill också tipsa om ett antal butiker som har massor av lite mindre dyra prylar som passar bra under granen. Här hittar ni tillbehör så som sladdar och adaptrar till den nya plattan, hörlurar till telefonen eller bara en bok att avnjuta medan julmaten lägger sig.

Länkarna i denna artikel är så kallade provisionslänkar. Det betyder att köpen som görs resulterar i en liten slant till 99. Flera medlemmar har under hösten hört av sig och frågat om det finns olika sätt att stötta sajten och forumet – här är en sådan möjligthet. Om ni har tänkt köpa något från dessa ställen, använd gärna länkarna och bidra till 99:s verksamhet. Det uppskattas!

Det är också väldigt roligt att handla åt sig själv under julen, och då kan vi tipsa om tråden Ditt senaste inköp som är en riktig långkörare på forumet!

Ont om tid? Hitta klapparna här!

Här är några bra inköpsställen med massor av bra tillbehör och prylar för dig som har några julklappar till att bocka av från listan.

Kjell & Company

Letar du efter en sladd så finns den hos Kjell. Letar du efter en adapter så finns den hos Kjell. Letar du efter minneskort, batterier, telefonfodral eller en flaska komprimerad luft, ja då finns det hos Kjell. Helt enkelt ett litet paradis för alla som upprätthåller prylfantasternas livsstil, och en riktig favorit hos redaktionen.

Handla här från Kjell & Company

Clas Ohlson

En annan anrik institution för alla som gillar prylar är Clas Ohlson, som grundades redan 1918 i Insjön i Dalarna. En mer eller mindre obligatorisk form av lektyr i varje svenskt hem var Clas Ohlsons årliga produktkatalog, men nuförtiden är nog webplatsen en smidigare sätt att handla.

Handla här från Clas Ohlson

Ginza

Ginza är en annan långkörare i den svenska postordervärlden, som numera teknikskiftat från papperskataloger till nätshopping. En given startpunkt för alla som köpa musik, filmer och datorspel!

Handla här från Ginza

My Trendy Phone

En "nykomling" i sammanhanget som sålt prylar sedan 2003. Särskilt bra för dig som letar festliga tillbehör till mobiltelefonen, exempelvis laddningskablar i trevliga färger och riktigt hållbara skyddsfodral.

Handla här från My Trendy Phone

Bokus

Läsande och julledigt hör ihop, det är sedan gammalt. Nuförtiden är det nog vanligare att läser en mysig deckare än julevangeliet, men Bokus har utbudet oavsett. Om du fortfarande föredrar pappersböcker är Bokus det perfekta stället att handla från.

Handla här från Bokus

Nextory

Om du istället som vi tagit klivet över till digitalt läsande så har Nextory ett riktigt stort utbud av e-böcker och ljudböcker. Nextory är en prenumerationstjänst där du betalar en fast avgift per månad och får läsa och lyssna så mycket du vill.

Handla här från Nextory

Hur många klappar har du handlat i år – till andra och till dig själv? Tipsa varandra i kommentarerna för inspiration!

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.

På måndag får vi veta, men redan nu har Recode en rapport med detaljer om hur Apples nya tv-tjänst ska fungera.

Nästa vecka kan du beställa e-SIM till Apple Watch hos Telia, något som sedan tidigare varit möjligt hos operatörerna Telenor och Tre.

Tack till chrme109 för detta #nyhetstips!

Interna Facebook-appar lagrade användares lösenord i klartext och kunde läsas fritt av anställda. Enligt rapporter ska hundratals miljoner konton påverkats.