Mate 20 Pro blir grundligt slagen av Iphone XS Max

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Huawei jämför sig gärna med konkurrenten Apple både före och under sina lanseringar. Huawei Mate 20 Pro som släpptes i höstas var inget undantag, och bland annat hävdade företaget att deras telefon skulle ha en betydligt högre prestanda än Apples nya Iphone XS.

Både Huaweis processor Kirin 980 och Apples A12 Bionic görs med en 7 nanometers tillverkningsprocess, de första mobilprocessorerna som använder tekniken. Detta ger kretsarna möjlighet att bli mer strömsnåla eller snabbare, eller en kombination. Huawei var allt annat än ödmjuka när de presenterade sin processor, och menade att Kirin 980 skulle vara mer kraftfull än A12 Bionic.

Youtube-kanalen Phone Buff har nu jämfört Iphone XS Max mot olika Android-mobiler i en serie prestandatester där telefonerna gör en rad förbestämda aktiviteter som styrs av en robotarm. Iphone XS Max har klarat sig riktigt bra i tidigare tester, och levererade även när den jämfördes med Mate 20 Pro.

Inledningsvis tog Mate 20 Pro ledningen när de första apparna skulle startas, men ungefär halvvägs genom första rundan gick Iphone XS Max om. Rundan slutade med fem sekunders ledning för Iphone, och efter den andra och sista rundan var ledningen hela 18 sekunder.

Mate 20 misslyckades därtill med att hålla den tunga appen Microsoft Excel igång, trots att telefonen har hela 8 gigabyte – dubbelt så mycket som konkurrenten Iphone.

Både Iphone XS Max och Huawei Mate 20 Pro fick riktigt fina betyg när 99 testade mobilerna tidigare i höstas. Direkta jämförelser av det här slaget visar dock tydligt att prestanda inte bara handlar om en siffra på en processor, utan att det är en helhetsupplevelse där mjukvaran kan vara lika viktigt som processorn och andra hårdvarukomponenter, och inte minst den täta integrationen mellan de olika delarna.

Läs mer:

Kommentarer
1 svar

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

Apple har släppt IOS 12.2 som mestadels bjuder på buggfixar. Nya ledtrådar i dokumentationen gör det troligt att EKG-funktionen för Apple Watch kommer till Europa med kommande Watch OS 5.2.

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets tv-app.

Apples mjukvarubutik får en prenumerationstjänst för spel, och namnet blir Apple Arcade. Här finns över 150 spel som kan spelas offline.

En av Apples nya tjänster är ett eget betalkort, som kallas Apple Card.

Apple uppgraderar nyhetstjänsten News till att innehålla fler tidningar i ett bättre och snyggare format, om du bor i USA eller Kanada.