Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Googles framtidssystem Fuchsia OS visar livstecken

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Android är den enda plattformen som kunnat erbjuda en rejäl konkurrent till Apples IOS, men Google verkar inte vilja vila på gamla lagrar. Sedan en tid tillbaks har företaget öppet jobbat på ett operativsystem som kallas Fuchsia OS, ett system som rent tekniskt ska skilja sig väldigt mycket från Android.

Utöver några få detaljer om systemet, som att det använder en liten resurssnål kärna istället för Linux-kärnan som i Android, och tidig konceptgrafik av hur systemet kan komma att se ut har vi inte hört eller sett många livstecken från projektet. Nu har det börjat röra på sig då öppen källkodsprojektet Android Open Source Project, eller kort och gott AOSP, har uppdaterats med två kodförråd (repositories) för Fuchsia.

Dessa förråd innehåller just nu inte särskilt mycket, men i och med att de är en del av AOSP-manifestet kommer alla utvecklare som ingår i AOSP att ladda ner innehållet i kodförråden för Fuchsia OS framöver. Enligt AOSP är mycket ny kod i dessa förråd att vänta inom kort. Ett av förråden i manifestet kallas "device/google/fuchsia" och antas vara kodförråd för en icke-offentliggjord enhet som ska köra Fuchsia OS.

Det spekuleras även i att denna icke-namngivna Fuchsia-enhet kommer bli en utvecklarenhet som utvecklare kommer använda för att bygga mjukvara för det framtida systemet. Separat från Fuchsia har Google även presenterat nya versioner av den grafiska utvecklarplattformen Flutter. Det är en gränssnittsplattform som kan användas för att bygga moderna appar på både Android och IOS, och det antas bli grafisk plattform även för Fuchsia-systemet och dess appar.

Fuchsia och Flutter utvecklas just nu som separata projekt, men väntas bli sammanförda i en gemensam utvecklarplattform längre fram när Fuchsia OS börjar närma sig skarp lansering. Detta ser fortfarande ut att ligga en bit in i framtiden och någon lanseringslucka saknas, men med den senaste utvecklingen har åtminstone ett viktigt steg på vägen mot en ny Google-plattform tagits.

Vad tänker du om ett nytt Google-operativsystem? Tycker du Android och Chrome OS fungerar alldeles utmärkt som de är, eller skulle du gärna se dem ersatta av ett helt nytt system? Dela med dig i kommentarerna!

Källa: AOSP-uppdatering

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.