Skärmstorlekar och priser för Galaxy S10 läcker

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Det har tidigare ryktats en hel del runt Samsungs kommande Galaxy S10-familj, som uppges ha kodnamnet "Beyond" internt inom företaget. Rykten har angivit enormt högupplösta kamerasensorer, skärmhål istället för flärpområde och olika modeller som inkluderar både en enklare instegsmodell och ett monster till jubileumsmodell.

Nu börjar det dyka upp fler detaljer som sägs komma från en intern läcka, och dessa anger både modellernas namn, skärmstorlekar och till och med prisnivåer. Till skillnad från tidigare rykten, som angav fyra modeller med jubileumsutgåvan BeyondX i topp, påstår de nya uppgifterna att det istället handlar om tre modeller.

Familjen inleds med en vanlig platt modell med 5,8 tum stor skärm och 128 gigabyte lagringsutrymme. Detta ska vara den modell som tidigare kallats Lite-modellen, och till skillnad från den rådande trenden ska den ha en platt utformning utan de rundade kanter Samsungs flaggskepp använt de senaste åren.

Exakt vilket namn den platta instegsmodellen får framgår dock inte av läckan. Enligt källan ska priset bli 669 brittiska pund, vilket ger ett svenskt pris runt 10 000 kronor med svensk moms inräknat men utan övriga tillkommande avgifter.

Den modell som kort och gott kallas Galaxy S10 ska använda sig av rundade skärmkanter och skärmen tar här steget upp till 6,1 tum. Lagringen ska vara 128 eller 512 gigabyte stort. Priserna för dessa modeller anges till 799 respektive 999 brittiska pund, vilket ger uppskattade svenska priser på 11 500 kronor respektive 14 500 kronor.

Galaxy S10 Plus ska ta steget upp till skärmstorleken 6,4 tum och lagringsutrymmet ska erbjudas i storlekarna 128, 512 och 1 000 gigabyte. Prislapparna blir som väntat också steget saftigare med uppskattade svenska priser på 13 000, 16 000 och 20 000 kronor.

Samtliga modeller sägs använda Samsungs nya Infinity-O-skärmar med hål för kameran istället för flärpområde. En annan funktion som Samsung sägs ta efter Huawei Mate 20 Pro är förmågan att ladda andra telefoner trådlöst via en teknik som ska kallas Powershare. Sannolikt bygger detta likt Huaweis teknik på att den inbyggda Qi-laddningen vänds utåt. Den större Plus-modellen ser också ut att ha två skärmhål för dubbla selfie-kameror i den läckta illustrationen.

Precis som tidigare rykten påstått ska minst en av de kommande modellerna använda sig av en fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen, där ljudvågor som studsar mot fingrarna används istället för kamerabaserade lösningar som hos Oneplus 6T och Huawei Mate 20 Pro. Till sist sägs en 5G-utrustad modell fortfarande vara aktuell, men den kommer inte finnas tillgänglig vid lanseringen utan kommer senare under året. På vilka marknader detta kommer gälla framgår inte.

Enligt läckorna ska Samsung Galaxy S10-familjen presenteras och bli tillgängliga för förbokning den 21:a februari, vilket skulle innebära att de presenteras före Mobile World Congress. Galaxy S9-familjen presenterades under mässan i år, och det återstår att se om Samsung följer samma mönster nästa år eller om man berövar mässan det tveklöst största avtäckandet det skulle kunna ha.

Fortsatt dyrt att vara mobil-entusiast under 2019 alltså. Börjar det gå överstyr, eller tycker du det är en naturlig utveckling för den som är villig att betala premium-priser?

Källa: Gizmodo UK

Kommentarer
31 svar

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.

Veckans avsnitt av 99podden handlar om Apples event 25 mars, Jakobs vecka med Samsung Galaxy S10, Andreas äventyr med Google Home Hub och så Spotify som är sura på Apple.