Skärmstorlekar och priser för Galaxy S10 läcker

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Det har tidigare ryktats en hel del runt Samsungs kommande Galaxy S10-familj, som uppges ha kodnamnet "Beyond" internt inom företaget. Rykten har angivit enormt högupplösta kamerasensorer, skärmhål istället för flärpområde och olika modeller som inkluderar både en enklare instegsmodell och ett monster till jubileumsmodell.

Nu börjar det dyka upp fler detaljer som sägs komma från en intern läcka, och dessa anger både modellernas namn, skärmstorlekar och till och med prisnivåer. Till skillnad från tidigare rykten, som angav fyra modeller med jubileumsutgåvan BeyondX i topp, påstår de nya uppgifterna att det istället handlar om tre modeller.

Familjen inleds med en vanlig platt modell med 5,8 tum stor skärm och 128 gigabyte lagringsutrymme. Detta ska vara den modell som tidigare kallats Lite-modellen, och till skillnad från den rådande trenden ska den ha en platt utformning utan de rundade kanter Samsungs flaggskepp använt de senaste åren.

Exakt vilket namn den platta instegsmodellen får framgår dock inte av läckan. Enligt källan ska priset bli 669 brittiska pund, vilket ger ett svenskt pris runt 10 000 kronor med svensk moms inräknat men utan övriga tillkommande avgifter.

Den modell som kort och gott kallas Galaxy S10 ska använda sig av rundade skärmkanter och skärmen tar här steget upp till 6,1 tum. Lagringen ska vara 128 eller 512 gigabyte stort. Priserna för dessa modeller anges till 799 respektive 999 brittiska pund, vilket ger uppskattade svenska priser på 11 500 kronor respektive 14 500 kronor.

Galaxy S10 Plus ska ta steget upp till skärmstorleken 6,4 tum och lagringsutrymmet ska erbjudas i storlekarna 128, 512 och 1 000 gigabyte. Prislapparna blir som väntat också steget saftigare med uppskattade svenska priser på 13 000, 16 000 och 20 000 kronor.

Samtliga modeller sägs använda Samsungs nya Infinity-O-skärmar med hål för kameran istället för flärpområde. En annan funktion som Samsung sägs ta efter Huawei Mate 20 Pro är förmågan att ladda andra telefoner trådlöst via en teknik som ska kallas Powershare. Sannolikt bygger detta likt Huaweis teknik på att den inbyggda Qi-laddningen vänds utåt. Den större Plus-modellen ser också ut att ha två skärmhål för dubbla selfie-kameror i den läckta illustrationen.

Precis som tidigare rykten påstått ska minst en av de kommande modellerna använda sig av en fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen, där ljudvågor som studsar mot fingrarna används istället för kamerabaserade lösningar som hos Oneplus 6T och Huawei Mate 20 Pro. Till sist sägs en 5G-utrustad modell fortfarande vara aktuell, men den kommer inte finnas tillgänglig vid lanseringen utan kommer senare under året. På vilka marknader detta kommer gälla framgår inte.

Enligt läckorna ska Samsung Galaxy S10-familjen presenteras och bli tillgängliga för förbokning den 21:a februari, vilket skulle innebära att de presenteras före Mobile World Congress. Galaxy S9-familjen presenterades under mässan i år, och det återstår att se om Samsung följer samma mönster nästa år eller om man berövar mässan det tveklöst största avtäckandet det skulle kunna ha.

Fortsatt dyrt att vara mobil-entusiast under 2019 alltså. Börjar det gå överstyr, eller tycker du det är en naturlig utveckling för den som är villig att betala premium-priser?

Källa: Gizmodo UK

Kommentarer
31 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.