#251: Amazon släpper svenskt moln

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Ida och Jakob pratar i podden denna veckan, stackars Eklöv är sjuk. Det blir snack om Amazon som inte tar sin näthandel till Sverige nu – utan istället kommer med den lite mindre spännande molntjänsten Amazon Web Services. All hype började med ett litet missförstånd på en nyhetsbyrå.

Det blir också snack om Apple Pay som nu fungerar tillsammans med Klarna-kortet. Jakob har skaffat.

Ida har fått mejl om att hennes dator innefattas av ett reparationsprogram för att lagringen plötsligt kan haverera. Dags att leta upp service!

Och slutligen, vi skickade Andreas till London för att kika närmare på Oneplus nya specialversion av telefonen 6T som de tagit fram i samarbete med Mclaren.

På återseende nästa vecka!
Trevlig helg och glad tredje advent!

Avsnitt: Amazon släpper svenskt moln

Längd 55:04, filstorlek 50,76 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.