#251: Amazon släpper svenskt moln

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Ida och Jakob pratar i podden denna veckan, stackars Eklöv är sjuk. Det blir snack om Amazon som inte tar sin näthandel till Sverige nu – utan istället kommer med den lite mindre spännande molntjänsten Amazon Web Services. All hype började med ett litet missförstånd på en nyhetsbyrå.

Det blir också snack om Apple Pay som nu fungerar tillsammans med Klarna-kortet. Jakob har skaffat.

Ida har fått mejl om att hennes dator innefattas av ett reparationsprogram för att lagringen plötsligt kan haverera. Dags att leta upp service!

Och slutligen, vi skickade Andreas till London för att kika närmare på Oneplus nya specialversion av telefonen 6T som de tagit fram i samarbete med Mclaren.

På återseende nästa vecka!
Trevlig helg och glad tredje advent!

Avsnitt: Amazon släpper svenskt moln

Längd 55:04, filstorlek 50,76 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Nästa vecka släpper Huawei sitt nya flaggskepp P30 Pro, men redan nu finns bilder på nätet.

Norska NRK avslöjar att Nokia 7 Plus-mobiler har skickat känsliga personuppgifter till en server i Kina. HMD Global erkänner vad som hänt, men säger sig ha åtgärdat det hela med en mjukvaruuppdatering.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.