fredagsvideo

Svårt wifi-lösenord på fel sätt

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Det är alltid en bra idé att välja ett inte allt för uppenbart lösenord till ditt wifi-nätverk, särskilt om det ska användas i sammanhang med flera användare som på kontor och liknande. Det är dock möjligt att välja ett lösenord som ställer till med mer problem än det löser, och det illustrerar veckans fredagsvideo onekligen.

Har du använt någon synnerligen smart kombination av nätverksnamn och lösenord, förslagsvis inte ett du för närvarande använder (vi måste ju tänka på säkerheten ändå)?

Men det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
3 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.