Vågar vi hoppas?

Ipad Mini 5 kan komma nästa år

Hoppet är inte ute för alla som älskar Ipad Mini, för enligt en ny rapport kan en ny version vara på gång, tillsammans med två nya varianter av vanliga Ipad.

Den senaste versionen av Ipad Mini släpptes i september 2015, och allt sedan dess har förespråkare av 7,9-tums-plattan hoppats på en uppdatering och fruktat en nedläggning.

Apple har inte sagt någonting alls om framtiden för Ipad Mini, men olika rapporter och spekulationer har i flera år uppgett å ena sidan att plattan kommer försvinna, och å andra sidan att den kommer uppdateras. Så sent som i oktober hävdade exempelvis den välrenommerade analytikern Ming-Chi Kuo att Apple arbetade på Ipad Mini 5 för lansering 2018 eller året efter.

2018 är nästan över, men 2019 är fortfarande ett oskrivet blad. Nu får Kuo förstärkning av China Times, som med hänvisning till Apples leverantörskedja menar att en ny mini kommer under första halvan av nästa år.

Vanliga Ipad blir två

Förutom en Ipad Mini 5 påstår rapporten att Apples budget-version av Ipad – kort och gott kallad Ipad – också kommer att uppdateras. Detta vore i sig inte förvånande, eftersom det kommit en ny Ipad-modell under våren både 2017 och 2018.

Något som däremot är anmärkningsvärt är att det enligt rapporten blir två modeller av denna budget-Ipad, och att åtminstone en av dessa får en ny storlek på 10 tum och en tunnare ram, som skulle göra den mer lik förra årets Ipad Pro med 10,5-tumsskärm.

Tyvärr bjuder rapporten inte på någon vidare information om vad som skulle skilja de två olika modellerna åt, så just den biten får tas med en extra stor nypa salt. Det är också möjligt att det helt enkelt handlar om en LTE-modell och en vanlig modell, något som ju redan erbjuds i dagens utbud.

För att sänka tillverkningskostnaderna uppges Apple också byta skärm i både Ipad och den nya Ipad Mini. Fokus uppges vara att behålla det relativt låga pris som Ipad har idag, och detta ska garanteras genom att byta tillverkare av LED-skärmarna i produkten.

Vad tror du – är hoppet ut för en ny Ipad Mini, eller kommer det en nästa år?

Läs mer:

Källa: China Times | Macrumors

Kommentarer
13 svar

Nästa vecka släpper Huawei sitt nya flaggskepp P30 Pro, men redan nu finns bilder på nätet.

Norska NRK avslöjar att Nokia 7 Plus-mobiler har skickat känsliga personuppgifter till en server i Kina. HMD Global erkänner vad som hänt, men säger sig ha åtgärdat det hela med en mjukvaruuppdatering.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.