Vågar vi hoppas?

Ipad Mini 5 kan komma nästa år

Hoppet är inte ute för alla som älskar Ipad Mini, för enligt en ny rapport kan en ny version vara på gång, tillsammans med två nya varianter av vanliga Ipad.

Den senaste versionen av Ipad Mini släpptes i september 2015, och allt sedan dess har förespråkare av 7,9-tums-plattan hoppats på en uppdatering och fruktat en nedläggning.

Apple har inte sagt någonting alls om framtiden för Ipad Mini, men olika rapporter och spekulationer har i flera år uppgett å ena sidan att plattan kommer försvinna, och å andra sidan att den kommer uppdateras. Så sent som i oktober hävdade exempelvis den välrenommerade analytikern Ming-Chi Kuo att Apple arbetade på Ipad Mini 5 för lansering 2018 eller året efter.

2018 är nästan över, men 2019 är fortfarande ett oskrivet blad. Nu får Kuo förstärkning av China Times, som med hänvisning till Apples leverantörskedja menar att en ny mini kommer under första halvan av nästa år.

Vanliga Ipad blir två

Förutom en Ipad Mini 5 påstår rapporten att Apples budget-version av Ipad – kort och gott kallad Ipad – också kommer att uppdateras. Detta vore i sig inte förvånande, eftersom det kommit en ny Ipad-modell under våren både 2017 och 2018.

Något som däremot är anmärkningsvärt är att det enligt rapporten blir två modeller av denna budget-Ipad, och att åtminstone en av dessa får en ny storlek på 10 tum och en tunnare ram, som skulle göra den mer lik förra årets Ipad Pro med 10,5-tumsskärm.

Tyvärr bjuder rapporten inte på någon vidare information om vad som skulle skilja de två olika modellerna åt, så just den biten får tas med en extra stor nypa salt. Det är också möjligt att det helt enkelt handlar om en LTE-modell och en vanlig modell, något som ju redan erbjuds i dagens utbud.

För att sänka tillverkningskostnaderna uppges Apple också byta skärm i både Ipad och den nya Ipad Mini. Fokus uppges vara att behålla det relativt låga pris som Ipad har idag, och detta ska garanteras genom att byta tillverkare av LED-skärmarna i produkten.

Vad tror du – är hoppet ut för en ny Ipad Mini, eller kommer det en nästa år?

Läs mer:

Källa: China Times | Macrumors

Kommentarer
13 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?