Rykten påstår att Iphone får skärmhål 2020

Ryktesspridare påstår att Apple kan komma att gå samma väg som flertalet Android-aktörer under 2020, och anger även 5G-teknik för samma period.

Under andra halvan av 2018 har läckor och bekräftade produkter med så kallade skärmhål florerat flitigt i Android-världen. Detta handlar om telefoner där skärmens flärputrymme ersätts med ett hål i skärmen som hyser den främre kameran. Samsung har redan hunnit lansera Galaxy A8s med skärmhål på vissa marknader, och andra företag som Huawei och Honor har telefoner på gång under 2019.

Ett företag som oftast går sin egen väg i produktutformning är Apple, men om den flitige ryktesspridaren Ice Universe har sin ryktesradar pejlad korrekt kan det bli så att Apple hakar på trenden med skärmhål. Till skillnad från deras Android-konkurrenter påstås Apple vänta till 2020 när tekniken mognat mer, och för 2019 ska alltså den nuvarande flärpen behållas.

Ryktet anger också att Apple kommer förlita sig på ett flertal leverantörer av de nya skärmpanelerna, men att Samsung kommer vara en av de större då de kommer ha en väl beprövad tillverkningsprocess vid det här laget.

Utöver de skärmrelaterade delarna i ryktet påstås Apple också börja använda modem med 5G-kapacitet under 2020. Tidigare rykten har angett att Apple inte ska vara nöjda med hur Intels 5G-modem utvecklats på senare tid, och att Apple därför eventuellt kommer introducera egenutvecklade modemkretsar för 5G. Med tanke på hur komplicerad och tidskrävande utvecklingen av sådan teknik är kommer de inledande Iphone-modellerna sannolikt använda mobilmodem från externa bolag.

Vi kommer hur som helst se en uppsättning av Iphone-modeller under 2019 som kommer skryta med andra egenskaper än dessa, och vad dessa egenskaper blir återstår att se.

Källa: Ice Universe på Twitter

Kommentarer
12 svar

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.

Veckans avsnitt av 99podden handlar om Apples event 25 mars, Jakobs vecka med Samsung Galaxy S10, Andreas äventyr med Google Home Hub och så Spotify som är sura på Apple.