Huawei P30-familjen kan bli en kamerajätte

Om nya läckor stämmer kommer nästa års P30-familj bli rejält kompetenta på kamerafronten, och inte bara i dess Pro-varianter.

En suverän kameralösning har varit en tongivande egenskap hos Huaweis senaste stora flaggskeppslanseringar. Både P20 Pro och Mate 20 Pro imponerade stort i detta avseende, men den vanliga P20-varianten fick nöja sig med en enklare lösning än hos storebror. Om den senaste läckan visar sig stämma kan hela nästa års P30-familj bli rejäla kamerakämpar.

Den läckta informationen kommer från den flitige och pålitliga källan Evan Blass vars läckor i regel visar sig stämma. I hans senaste rapport påstår han att Huawei P30 kommer utrustas med tre bakre kameror och fem gånger optisk zoom. Detta matchas just nu av toppmodellen Mate 20 Pro, fast där består det av en kombination av 3x optisk zoom och 2x digital zoom.

Han anger också att en kamera kommer få upplösning på 40 megapixel medan den främre selfie-kameran ska skryta med 24 megapixel. De tre bakre kamerorna lär sannolikt bygga på en kombination av standardkamera, vidvinkelkamera och en telefotokamera likt uppsättningen i Mate 20 Pro.

Huawei har tidigare gått ut med att företaget ska introducera telefoner med fyra bakre kameror och tio gånger optisk zoom, och med den nya informationen om P30-modellerna skulle det mycket väl kunna vara så att det är familjens Pro-modeller som utrustas med dessa specifikationer.

Källa: Evan Blass på Twitter

Kommentarer
7 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.