Huawei P30-familjen kan bli en kamerajätte

Om nya läckor stämmer kommer nästa års P30-familj bli rejält kompetenta på kamerafronten, och inte bara i dess Pro-varianter.

En suverän kameralösning har varit en tongivande egenskap hos Huaweis senaste stora flaggskeppslanseringar. Både P20 Pro och Mate 20 Pro imponerade stort i detta avseende, men den vanliga P20-varianten fick nöja sig med en enklare lösning än hos storebror. Om den senaste läckan visar sig stämma kan hela nästa års P30-familj bli rejäla kamerakämpar.

Den läckta informationen kommer från den flitige och pålitliga källan Evan Blass vars läckor i regel visar sig stämma. I hans senaste rapport påstår han att Huawei P30 kommer utrustas med tre bakre kameror och fem gånger optisk zoom. Detta matchas just nu av toppmodellen Mate 20 Pro, fast där består det av en kombination av 3x optisk zoom och 2x digital zoom.

Han anger också att en kamera kommer få upplösning på 40 megapixel medan den främre selfie-kameran ska skryta med 24 megapixel. De tre bakre kamerorna lär sannolikt bygga på en kombination av standardkamera, vidvinkelkamera och en telefotokamera likt uppsättningen i Mate 20 Pro.

Huawei har tidigare gått ut med att företaget ska introducera telefoner med fyra bakre kameror och tio gånger optisk zoom, och med den nya informationen om P30-modellerna skulle det mycket väl kunna vara så att det är familjens Pro-modeller som utrustas med dessa specifikationer.

Källa: Evan Blass på Twitter

Kommentarer
7 svar

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.

Veckans avsnitt av 99podden handlar om Apples event 25 mars, Jakobs vecka med Samsung Galaxy S10, Andreas äventyr med Google Home Hub och så Spotify som är sura på Apple.