Airpower är officiellt försenad

2018 är över, och Apple har inte släppt sin laddningsstation Airpower. Det är fortfarande ovisst om den alls kommer.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, eller var det "väntar alltid för länge"? Hursomhelst så har vi redan väntat för länge på Apples omtalade laddningsstation Airpower. Nu när 2018 övergått till 2019 kan vi också konstatera att produkten är officiellt försenad.

Airpower presenterades redan i september 2017 under det årets Iphone-event; en trådlös laddare som kunde ladda en Iphone, en Apple Watch och ett par Airpods-hörlurar samtidigt. Då sade Apples produktchef Phil Schiller så här:

– Vi hoppas att folk kommer älska den, och att den uppmuntrar andra att skapa mer avancerade lösningar baserade på liknande teknologi. Vi kommer att arbeta med Qi-standarden och deras team för att infoga dessa förbättringar i standarden framöver, för att göra trådlös laddning bättre för alla. Håll utkik efter Airpower-laddaren nästa år.

2018 har nu alltså kommit och gått, och ingen Airpower-laddare är i sikte. Apple har heller inte kommenterat produkten överhuvudtaget. Vi vet inte vad den kommer att kosta, och inte ens om den fortfarande är under utveckling.

Det här gör Airpower till en ganska anmärkningsvärd produkt. Det har givetvis hänt flera gånger att Apple lagt ner produkter som inte fungerat som önskat, men det är väldigt sällan de då redan gjort en officiell presentation.

Det har ryktats om stora tekniska problem för Airpower, men fortfarande nämns laddaren i olika broschyrer och dokument från Apple. Analytikern Ming-Chi Kuo var också så sent som i oktober säker på att Airpower fortfarande var på gång.

Vad tror ni, kommer vi få se Airpower under 2019?

Läs mer:

Kommentarer
17 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?