Airpower är officiellt försenad

2018 är över, och Apple har inte släppt sin laddningsstation Airpower. Det är fortfarande ovisst om den alls kommer.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, eller var det "väntar alltid för länge"? Hursomhelst så har vi redan väntat för länge på Apples omtalade laddningsstation Airpower. Nu när 2018 övergått till 2019 kan vi också konstatera att produkten är officiellt försenad.

Airpower presenterades redan i september 2017 under det årets Iphone-event; en trådlös laddare som kunde ladda en Iphone, en Apple Watch och ett par Airpods-hörlurar samtidigt. Då sade Apples produktchef Phil Schiller så här:

– Vi hoppas att folk kommer älska den, och att den uppmuntrar andra att skapa mer avancerade lösningar baserade på liknande teknologi. Vi kommer att arbeta med Qi-standarden och deras team för att infoga dessa förbättringar i standarden framöver, för att göra trådlös laddning bättre för alla. Håll utkik efter Airpower-laddaren nästa år.

2018 har nu alltså kommit och gått, och ingen Airpower-laddare är i sikte. Apple har heller inte kommenterat produkten överhuvudtaget. Vi vet inte vad den kommer att kosta, och inte ens om den fortfarande är under utveckling.

Det här gör Airpower till en ganska anmärkningsvärd produkt. Det har givetvis hänt flera gånger att Apple lagt ner produkter som inte fungerat som önskat, men det är väldigt sällan de då redan gjort en officiell presentation.

Det har ryktats om stora tekniska problem för Airpower, men fortfarande nämns laddaren i olika broschyrer och dokument från Apple. Analytikern Ming-Chi Kuo var också så sent som i oktober säker på att Airpower fortfarande var på gång.

Vad tror ni, kommer vi få se Airpower under 2019?

Läs mer:

Kommentarer
17 svar

Den som inte vill betala för den dyrare Apple Pencil 2 har ju ett billigare alternativ när stöd för Logitech Crayon lagts till i Ipad Pro.

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!