Kalabalik runt Apple efter flaggning för minskade intäkter

Reaktionerna på att Apple flaggade för minskad omsättning har inte låtit vänta på sig; aktien störtdyker, företaget utreds och nu kallar Tim Cook till krismöte.

Under onsdagen ändrade Apple sin prognos inför kvartalsrapporten för Q1 2019, det vill säga det viktiga julkvartalet 2018. I princip handlade det om att den väntade omsättningen skrevs ned till 84 miljarder. Tim Cook meddelade detta i ett öppet brev, och lät sig dessutom intervjuas av tv-kanalen CNBC.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Apples aktie har fallit ungefär 7 procent i efterhandeln på New York-börsen, och raset kan fortsätta. Samtidigt ska nu Apple utredas av en juristbyrå för eventuellt bedrägeri mot sina aktieägare. Vinkeln är att Apple påstås ha gett vilseledande affärsinformation tidigare gällande situationen i Kina.

Tim Cook har nu kallat till ett stormöte med alla anställda under torsdagen för att diskutera den senaste utvecklingen och ge dem chansen att ställa frågor. Detta enligt Mark Gurman på nyhetsbyrån Bloomberg.

Källa: CNBNC | Yahoo

Kommentarer
139 svar

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.