Kalabalik runt Apple efter flaggning för minskade intäkter

Reaktionerna på att Apple flaggade för minskad omsättning har inte låtit vänta på sig; aktien störtdyker, företaget utreds och nu kallar Tim Cook till krismöte.

Under onsdagen ändrade Apple sin prognos inför kvartalsrapporten för Q1 2019, det vill säga det viktiga julkvartalet 2018. I princip handlade det om att den väntade omsättningen skrevs ned till 84 miljarder. Tim Cook meddelade detta i ett öppet brev, och lät sig dessutom intervjuas av tv-kanalen CNBC.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Apples aktie har fallit ungefär 7 procent i efterhandeln på New York-börsen, och raset kan fortsätta. Samtidigt ska nu Apple utredas av en juristbyrå för eventuellt bedrägeri mot sina aktieägare. Vinkeln är att Apple påstås ha gett vilseledande affärsinformation tidigare gällande situationen i Kina.

Tim Cook har nu kallat till ett stormöte med alla anställda under torsdagen för att diskutera den senaste utvecklingen och ge dem chansen att ställa frågor. Detta enligt Mark Gurman på nyhetsbyrån Bloomberg.

Källa: CNBNC | Yahoo

Kommentarer
139 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.