App Store slog rekord i julas

Julkvartalet var inte bara dysterheter för Apple. Den digitala butiken App Store slog nya rekord, och bara på nyårsdagen spenderades 322 miljoner dollar.

Att ladda ned spel och andra appar efter nyårsfirandet kanske kan bli en tradition av samma magnitud som hämtpizza och Ivanhoe. Apple meddelar nämligen att den digitala butiken App Store slagit rekord i omsättning under nyårsdagen; 322 miljoner dollar spenderades i butiken.

Hela veckan mellan julafton och nyårsafton var också riktigt bra, och butiken sålde digitala varor för 1,22 miljarder dollar vilket också är nytt rekord. De två mest populära kategorierna i App Store under högtiden var spel och självhjälpsappar.

Trots att Iphone-försäljningen inte levde upp till förväntningarna förra kvartalet finns det alltså andra områden med fin tillväxt. I samband med att Apple flaggade för minskad omsättning i onsdags meddelades att kategorin tjänster, där App Store ingår, slagit omsättningsrekord. När Apple håller sin kvartalsrapport 29 januari får vi veta med hur mycket.

Läs mer:

Källa: Apple

Kommentarer
1 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?