App Store slog rekord i julas

Julkvartalet var inte bara dysterheter för Apple. Den digitala butiken App Store slog nya rekord, och bara på nyårsdagen spenderades 322 miljoner dollar.

Att ladda ned spel och andra appar efter nyårsfirandet kanske kan bli en tradition av samma magnitud som hämtpizza och Ivanhoe. Apple meddelar nämligen att den digitala butiken App Store slagit rekord i omsättning under nyårsdagen; 322 miljoner dollar spenderades i butiken.

Hela veckan mellan julafton och nyårsafton var också riktigt bra, och butiken sålde digitala varor för 1,22 miljarder dollar vilket också är nytt rekord. De två mest populära kategorierna i App Store under högtiden var spel och självhjälpsappar.

Trots att Iphone-försäljningen inte levde upp till förväntningarna förra kvartalet finns det alltså andra områden med fin tillväxt. I samband med att Apple flaggade för minskad omsättning i onsdags meddelades att kategorin tjänster, där App Store ingår, slagit omsättningsrekord. När Apple håller sin kvartalsrapport 29 januari får vi veta med hur mycket.

Läs mer:

Källa: Apple

Kommentarer
1 svar

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.