Ny vikbar telefon dyker upp på nätet

Uppges vara en kommande vikbar telefon från kinesiska Xiaomi, och det ser onekligen ut att fungera smidigt.

Under hösten i fjol började det på riktigt pratas om vikbara telefoner som nästa stora teknikskifte i Android-världen. Samsung var först ut med att offentligt visa upp en prototyp för företagets kommande vikbara telefon som förväntas släppas i år.

Samsung må varit först ut, men det har också skvallrats om vikbara telefoner från andra företag, och nu har en video på en sådan telefon letat sig ut på nätet. Det är den ständiga mästerläckan Evan Blass som delar videon på sitt Twitter-konto där han skriver att det ska handla om en Xiaomi-telefon, men att han inte är säker på om det är en riktig produkt eller välgjord falsk sådan.

Om produkten i videon ovan visar sig vara en riktig telefon ser den onekligen ut att erbjuda en smidig övergång mellan telefonläge och "utvikt" läge. Om telefoner från Xiaomi, Samsung med flera släpps innan stödet introduceras i Android-systemet lär de inledningsvis få nöja sig med att apparna från telefontillverkaren utnyttjar det vikbara formatet ordentligt.

Google har bekräftat att stöd för vikbara gränssnitt kommer i en kommande uppdatering av Android, vilket potentiellt blir årets uppdatering Android Q. De presenterade även videoillustrationer av hur de nya gränssnitten ska fungera på Android-plattformen.

Vikbara telefoner ser alltså ut att bli ett mellansteg mellan vanliga telefoner och surfplattor, eventuellt en ersättare till phablet-kategorin som mer eller mindre ersatts av allt större telefonmodeller.

Kommentarer
16 svar

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.

Veckans avsnitt av 99podden handlar om Apples event 25 mars, Jakobs vecka med Samsung Galaxy S10, Andreas äventyr med Google Home Hub och så Spotify som är sura på Apple.