Fyrtur dyker upp på Ikeas webbplats

Ikeas smarta rullgardiner gör debut på möbeljättens webbplats, och når butikerna i februari.

Många är nog de som väntar ivrigt på Ikeas kommande smarta rullgardiner, som heter Kadrilj och Fyrtur. Den sistnämnda är mörkläggningsgardiner, och nu börjar säljstarten närma sig. Fyrtur har nämligen dykt upp på Ikeas webbplats med bilder och annan information.

Rullgardinerna kommer in i butikernas sortiment i februari, men enligt Ikea kan vissa butiker redan ha fått in exemplar och börjat sälja. Kadrilj finns upplagd på Ikeas tyska webbplats.

Rullgardinerna drivs av ett uppladdningsbart batteri och styrs med en medföljande fjärrkontroll eller en app i mobilen. Stöd kommer också att finnas för system som Google Assistent, Amazon Alexa och Apple Homekit.

Källa: Ikea

Kommentarer
21 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.