Netatmo visar ringklocka med Homekit‑stöd

Den första videoringklockan med stöd för Homekit har presenterats på CES, och det är Netatmo som ligger bakom.

CES i Las Vegas har nu kört igång, och redan har nya produkter och nyheter hittat ut från den enorma elektronikmässan. Först ut för vår del är Netatmo som presenterar en smart ringklocka med videofunktion. Stöd finns också för Apples smarta hem-plattform Homekit, vilket Netatmo är först med för en sådan produkt.

Med hjälp av den inbyggda kameran i dörrklockan kan du se vem som ringer på dörren genom en mobilapp, och även svara direkt till besökare även när du inte är hemma. Dörrklockan fungerar också som en övervakningskamera och kan skicka en varning om den upptäcker personer i närheten av huset.

Fred Potter är grundare och vd på Netatmo, och han säger såhär om den nya ringklockan:

– Netatmos smarta videodörrklocka är ett perfekt verktyg för att aldrig missa en besökare eller leverans. Den möter också den ökande efterfrågan av säkerhetslösningar för hemmet.

Kameran i Netatmos videodörrklocka har en upplösning på 1080p, alltså full HD och en vidvinkellins som kan se 160 grader. Även infrarött mörkerseende finns för bevakning nattetid. Extra roligt är att inget särskilt abonnemang krävs för klockan, utan den lagrar videomaterial lokalt på ett minneskort eller till en privat server eller Dropbox-konto.

Genom Homekit är också Siri inblandad, och du kan be assistenten att se efter vem som är vid dörren exempelvis. Genom appen Hem går det också att skapa automatiseringar tillsammans med andra Homekit-prylar, till exempel belysning.

Tyvärr kommer inte Netatmos videodörrklocka förrän i höst, och priset är än så länge okänt.

Källa: Netatmo

Kommentarer
24 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.