Netatmo visar ringklocka med Homekit‑stöd

Den första videoringklockan med stöd för Homekit har presenterats på CES, och det är Netatmo som ligger bakom.

CES i Las Vegas har nu kört igång, och redan har nya produkter och nyheter hittat ut från den enorma elektronikmässan. Först ut för vår del är Netatmo som presenterar en smart ringklocka med videofunktion. Stöd finns också för Apples smarta hem-plattform Homekit, vilket Netatmo är först med för en sådan produkt.

Med hjälp av den inbyggda kameran i dörrklockan kan du se vem som ringer på dörren genom en mobilapp, och även svara direkt till besökare även när du inte är hemma. Dörrklockan fungerar också som en övervakningskamera och kan skicka en varning om den upptäcker personer i närheten av huset.

Fred Potter är grundare och vd på Netatmo, och han säger såhär om den nya ringklockan:

– Netatmos smarta videodörrklocka är ett perfekt verktyg för att aldrig missa en besökare eller leverans. Den möter också den ökande efterfrågan av säkerhetslösningar för hemmet.

Kameran i Netatmos videodörrklocka har en upplösning på 1080p, alltså full HD och en vidvinkellins som kan se 160 grader. Även infrarött mörkerseende finns för bevakning nattetid. Extra roligt är att inget särskilt abonnemang krävs för klockan, utan den lagrar videomaterial lokalt på ett minneskort eller till en privat server eller Dropbox-konto.

Genom Homekit är också Siri inblandad, och du kan be assistenten att se efter vem som är vid dörren exempelvis. Genom appen Hem går det också att skapa automatiseringar tillsammans med andra Homekit-prylar, till exempel belysning.

Tyvärr kommer inte Netatmos videodörrklocka förrän i höst, och priset är än så länge okänt.

Källa: Netatmo

Kommentarer
24 svar

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.