Galaxy S10 kan bli en riktig batterikämpe

I takt med att avtäckandet av Samsungs nästa flaggskepp närmar sig börjar förhandsuppgifterna bli fler och fler, och vissa av dessa talar om en ordentlig förbättrad batteritid.

Vårens presentation av Galaxy S10 kommer bli viktig för Samsung. Den tidigare ohotade marknadsledaren har fått tung konkurrens från kinesiska bolag under fjolåret, och Galaxy S10 måste därmed blända publiken extra mycket om den ska bli den försäljningsmässiga succé Samsung hoppas på.

En av de egenskaper vi kritiserade allra mest med fjolårets Galaxy S9 var dess klena batteritid, något den överlag kritiserades för. Den senaste läckan om Galaxy S10 pekar lyckligtvis på att Samsung planerar att åtgärda denna brist. Den flitige Samsung-källan Ice Universe har lyckats hämta information från skal till de kommande telefonerna som avslöjar detaljerna om de kommande telefonerna.

Dessa tar ett steg uppåt i batterikapacitet jämfört med föregångaren. Den enklaste modellen, som återigen bekräftas som en del i familjen, är instegsmodellen Galaxy S10 Lite med en kapacitet på 3 100 milliamperetimmar. Standardmodellen Galaxy S10 får kapacitet på 3 500 milliamperetimmar medan det större syskonet från 4 000 milliamperetimmar.

Detta kan jämföras med standardversionen av Galaxy S9 som fick nöja sig med 3 000 milliamperetimmar medan storebror S9+ erbjöd 3 500 milliamperetimmar. Tidigare rykten har angett att den större Galax S10 Plus kommer att utrustas med en skärm i samma storleksklass som fjolårets Galaxy Note 9, och då de båda delar samma batterikapacitet enligt det senaste ryktet kan kanske skillnaderna mellan de två bli än mindre för årets modeller. Men sannolikt höjer Samsung insatserna ytterligare med Galaxy Note 10 som väntas senare i år.

Ytterligare ett rykte gällande batterierna i Galaxy S10-familjen kommer från kinesiska sociala nätverket Weibo, där det påstås att Samsung ska använda grafen som material i batterierna. Egenskaperna i grafen ska göra att batteriernas operativa temperaturer sänks, och att de ska kunna laddas snabbare.

Samsung ska ha jobbat på grafenberikade batterier under 2017, så helt ogrundade är ryktena inte. Tidigare läckor av batteriskal till Galaxy S10 Lite har dock visat konventionella litiumjon-batterier, så om Samsung satsar på grafen i sina batterier kan det vara begränsat till de mer avancerade modellerna.

Samsung väntas presentera de nya Galaxy S10-modellerna under Mobile World Congress i Barcelona, och om inte där så dagarna före eller efter. Hur som helst spännande nyheter om dessa rykten visar sig stämma.

Källa: Twitter, Evan Blass

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.