Galaxy S10 kan bli en riktig batterikämpe

I takt med att avtäckandet av Samsungs nästa flaggskepp närmar sig börjar förhandsuppgifterna bli fler och fler, och vissa av dessa talar om en ordentlig förbättrad batteritid.

Vårens presentation av Galaxy S10 kommer bli viktig för Samsung. Den tidigare ohotade marknadsledaren har fått tung konkurrens från kinesiska bolag under fjolåret, och Galaxy S10 måste därmed blända publiken extra mycket om den ska bli den försäljningsmässiga succé Samsung hoppas på.

En av de egenskaper vi kritiserade allra mest med fjolårets Galaxy S9 var dess klena batteritid, något den överlag kritiserades för. Den senaste läckan om Galaxy S10 pekar lyckligtvis på att Samsung planerar att åtgärda denna brist. Den flitige Samsung-källan Ice Universe har lyckats hämta information från skal till de kommande telefonerna som avslöjar detaljerna om de kommande telefonerna.

Dessa tar ett steg uppåt i batterikapacitet jämfört med föregångaren. Den enklaste modellen, som återigen bekräftas som en del i familjen, är instegsmodellen Galaxy S10 Lite med en kapacitet på 3 100 milliamperetimmar. Standardmodellen Galaxy S10 får kapacitet på 3 500 milliamperetimmar medan det större syskonet från 4 000 milliamperetimmar.

Detta kan jämföras med standardversionen av Galaxy S9 som fick nöja sig med 3 000 milliamperetimmar medan storebror S9+ erbjöd 3 500 milliamperetimmar. Tidigare rykten har angett att den större Galax S10 Plus kommer att utrustas med en skärm i samma storleksklass som fjolårets Galaxy Note 9, och då de båda delar samma batterikapacitet enligt det senaste ryktet kan kanske skillnaderna mellan de två bli än mindre för årets modeller. Men sannolikt höjer Samsung insatserna ytterligare med Galaxy Note 10 som väntas senare i år.

Ytterligare ett rykte gällande batterierna i Galaxy S10-familjen kommer från kinesiska sociala nätverket Weibo, där det påstås att Samsung ska använda grafen som material i batterierna. Egenskaperna i grafen ska göra att batteriernas operativa temperaturer sänks, och att de ska kunna laddas snabbare.

Samsung ska ha jobbat på grafenberikade batterier under 2017, så helt ogrundade är ryktena inte. Tidigare läckor av batteriskal till Galaxy S10 Lite har dock visat konventionella litiumjon-batterier, så om Samsung satsar på grafen i sina batterier kan det vara begränsat till de mer avancerade modellerna.

Samsung väntas presentera de nya Galaxy S10-modellerna under Mobile World Congress i Barcelona, och om inte där så dagarna före eller efter. Hur som helst spännande nyheter om dessa rykten visar sig stämma.

Källa: Twitter, Evan Blass

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.