Yubico visar upp säkerhetsnyckel för IOS

Med en Lightning- och USB-C-utrustad säkerhetsnyckel från Yubico behöver du inte komma ihåg något lösenord alls, och loggar in säkert i princip överallt. Enheten är godkänd av Apple och släpps under året.

Yubico tillverkar populära säkerhetsnycklar som kallas för Yubikey. Det är fysiska enheter som används för att logga in på tjänster, datorer och annat, antingen istället för att använda lösenord eller som en andra faktor. Tidigare har det endast gått att använda Yubicos produkter till IOS via Bluetooth med allt krångel det kan innebära, men nu har Apple godkänt en nyckel med Lightning i ena änden och USB-C i den andra. Genom att ha båda dessa kontakter kan användare använda samma nyckel med Iphone, Ipad och Mac.

Android-enheter kan också använda NFC, men för en IOS-användare är det mycket begränsat vad som går att göra via NFC så det har inte varit ett lika bra alternativ. Så som en Yubikey fungerar är det svårare att lyckas fånga upp koder som skickas, och de är säkrare än att använda ett lösenord eller engångskoder.

Företaget har fått godkännandet genom Apples MFI-program, men det kom för bara några dagar sedan så mycket arbete återstår innan du kommer att kunna köpa nyckeln i handeln. Bland annat måste tjänster och appar uppdateras med ny kod för att stöda inloggningar över Lightning. Yubico testar enheten nu och hoppas kunna börja sälja den någon gång under året.

Läs mer:

Källa: Yubico | The Verge

Kommentarer
3 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.