Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Yubico visar upp säkerhetsnyckel för IOS

Med en Lightning- och USB-C-utrustad säkerhetsnyckel från Yubico behöver du inte komma ihåg något lösenord alls, och loggar in säkert i princip överallt. Enheten är godkänd av Apple och släpps under året.

Yubico tillverkar populära säkerhetsnycklar som kallas för Yubikey. Det är fysiska enheter som används för att logga in på tjänster, datorer och annat, antingen istället för att använda lösenord eller som en andra faktor. Tidigare har det endast gått att använda Yubicos produkter till IOS via Bluetooth med allt krångel det kan innebära, men nu har Apple godkänt en nyckel med Lightning i ena änden och USB-C i den andra. Genom att ha båda dessa kontakter kan användare använda samma nyckel med Iphone, Ipad och Mac.

Android-enheter kan också använda NFC, men för en IOS-användare är det mycket begränsat vad som går att göra via NFC så det har inte varit ett lika bra alternativ. Så som en Yubikey fungerar är det svårare att lyckas fånga upp koder som skickas, och de är säkrare än att använda ett lösenord eller engångskoder.

Företaget har fått godkännandet genom Apples MFI-program, men det kom för bara några dagar sedan så mycket arbete återstår innan du kommer att kunna köpa nyckeln i handeln. Bland annat måste tjänster och appar uppdateras med ny kod för att stöda inloggningar över Lightning. Yubico testar enheten nu och hoppas kunna börja sälja den någon gång under året.

Läs mer:

Källa: Yubico | The Verge

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.