Galaxy Home visas på CES, men pris och säljstart fortfarande okänt

Nästan ett halvår efter presentationen vet vi fortfarande inte när Samsungs smarta högtalare Galaxy Home ska börja säljas, men under CES ges åtminstone tillfälle att prata med den.

Samsungs smarta högtalare Galaxy Home med röstassistenten Bixby visades upp under företagets Unpacked-event i augusti förra året. Sedan dess har det däremot varit mer eller mindre knäpptyst om produkten och fortfarande vet vi ingenting om vad Galaxy Home kommer att kosta, eller när den börjar säljas.

Men under CES finns en Galaxy Home faktiskt utställd i Samsungs monter, och det är också första gången som allmänheten får tillfälle att prata med den, och detta under noggrann övervakning av personal. Engadget har däremot lyckats få en kort pratstund med högtalarassistenten, och kan rapportera om intrycken.

Bixby i Galaxy Home verkar fortfarande vara i en betaversion, och särskilt rösten låter mindre naturlig och mer datorlik än konkurrenterna från Amazon, Apple och Google. Men mikrofonerna fungerar bra och fångar upp användarens röst även i det höga sorlet från mässhallen på CES.

Som vi tidigare rapporterat samarbetar Samsung med Spotify när det gäller musik i Galaxy Home, och Bixby kunde utan större problem hitta en låt på begäran från den strömmande musiktjänsten. Ljudkvaliten uppges vara riktigt bra, något som Samsung också tryckte på under sin presentation i augusti. Bixby kunde också ta fram information om en italiensk restaurang i närheten.

Galaxy Home har en bit kvar

Sammanfattningsvis verkar Galaxy Home fungera hyfsat, men definitivt ha en bit kvar innan den är redo att konkurrera med Google Home, Amazon Echo eller Apple Homepod på marknaden. Information om vad högtalaren kommer att kosta eller när och var den börjar säljas vill Samsung fortfarande inte dela med sig av.

Konkurrensen blir också snabbt hårdare, så frågan är hur väl Samsung kan prestera med Galaxy Home. När Apple lanserade Homepod lades stort fokus på att det skulle vara en riktigt bra högtalare, och Google har släppt en kraftigare högtalare i form av Google Home Max. Även Amazon satsar på maffigt ljud med en kommande bashögtalare till sina Echo-produkter. Slutligen finns Sonos som erbjuder ett stort utbud av högtalare med röstassistenter inbyggda, och flera andra tillverkare har börjat komma med dylika produkter.

Är det nån här som hoppas på en Galaxy Home till hemmet under 2019 rentav?

Läs mer:

Källa: Engadget

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.