Samsung presenterar Galaxy S10 den 20 februari

Det som ryktades visade sig vara sant. Samsung presenterar den nya S10-familjen en vecka innan Mobile World Congress drar igång.

I fjol presenterade Samsung den då nya Galaxy S9-familjen under MWC-mässan i Barcelona. Många väntade sig nog att samma sak skulle ske i år, men nu rapporterar The Verge att kommande Galaxy S10-familjen ska presenteras en vecka innan mässan drar igång.

Den 20 februari ska de nya telefonerna presenteras i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco. Detta blir tioårsjubileumet för Galaxy-serien och Samsung väntas slå på stort med årets lanseringar. Utöver en vanlig S10-modell och S10+ väntas de även introducera en enklare instegsmodell vid namn Galaxy S10 E, samt eventuellt även en 5G-modell. Det spekuleras dock i att Samsung kanske väntar med att prata om 5G-modellen till Mobile World Congress då 5G väntas få stort fokus där.

Utöver detta rapporterar The Wall Street Journal att Samsung även ska visa upp den kommande vikbara telefonen som just nu går under namnet Galaxy F, som logiskt nog står för Galaxy Foldable. Mycket står på spel för Samsung och andra telefontillverkare vars 2018 blev ett minst sagt tungt år. Den 20 februari vet vi alltså vad deras recept för att vända trenden blir.

Källa: The Verge, Wall Street Journal

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.