Samsung presenterar Galaxy S10 den 20 februari

Det som ryktades visade sig vara sant. Samsung presenterar den nya S10-familjen en vecka innan Mobile World Congress drar igång.

I fjol presenterade Samsung den då nya Galaxy S9-familjen under MWC-mässan i Barcelona. Många väntade sig nog att samma sak skulle ske i år, men nu rapporterar The Verge att kommande Galaxy S10-familjen ska presenteras en vecka innan mässan drar igång.

Den 20 februari ska de nya telefonerna presenteras i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco. Detta blir tioårsjubileumet för Galaxy-serien och Samsung väntas slå på stort med årets lanseringar. Utöver en vanlig S10-modell och S10+ väntas de även introducera en enklare instegsmodell vid namn Galaxy S10 E, samt eventuellt även en 5G-modell. Det spekuleras dock i att Samsung kanske väntar med att prata om 5G-modellen till Mobile World Congress då 5G väntas få stort fokus där.

Utöver detta rapporterar The Wall Street Journal att Samsung även ska visa upp den kommande vikbara telefonen som just nu går under namnet Galaxy F, som logiskt nog står för Galaxy Foldable. Mycket står på spel för Samsung och andra telefontillverkare vars 2018 blev ett minst sagt tungt år. Den 20 februari vet vi alltså vad deras recept för att vända trenden blir.

Källa: The Verge, Wall Street Journal

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.