Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

VLC för Android får snart Airplay

Mediaspelaren VLC når snart en ny milstolpe med 3 miljarder nedladdningar. En av utvecklarna berättar också att programmet snart får stöd för Airplay – också på Android.

Videolan heter teamet bakom den populära mediaspelaren VLC. Spelaren finns till i stort sett alla plattformar, inklusive Apple TV, IOS och Android. Nu under CES förväntas spelaren nå en ny milstolpe – 3 miljarder nedladdningar – vilket firas med en speciell räknare i montern. Omkring en fjärdedel av nedladdningarna sker på mobila enheter.

En av utvecklarna på Videolan, Jean-Baptiste Kempf, har pratat med Variety och delar med sig av framtidsplanerna för spelaren. Bland annat kommer stöd för Airplay att implementeras snart. Det kommer göra det möjligt för Android-användare att skicka video från sina mobila enheter till Apple TV. Enligt Kempf kommer Airplay till VLC om omkring en månad.

VLC för IOS har redan idag visst stöd för Airplay, men då bara med skärmdubblering. Det här ska bero på Apples begränsningar när inte IOS inbyggda mediaspelare används vid uppspelning av video. VLC kan inte göra det eftersom de vill kunna spela upp fler format än vad Apple har stöd för.

Det framgår inte med säkerhet, men det skulle kunna vara fråga om Airplay 2 som är Apples förbättrade version av det trådlösa protokollet. Sony och flera andra tv-tillverkare annonserade nyligen Airplay 2-stöd till sina Android-baserade tv-apparater.

VLC arbetar också på att få till ett bättre mediabibliotek för att förenkla bytet från Itunes. Men Kempf är noga med att understryka att VLC inte har för avsikt att konkurrera med mer komplexa mediacentersystem som Plex eller Kodi.

Läs mer:

Källa: Variety

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.