Arlo satsar också på Homekit-stöd

Stöder för Homekit fortsätter att breda ut sig på CES, och senast i raden är Arlo som gör smarta ringklockor och kameror.

En tydlig trend under årets CES är att tillverkare av smarta hemmet-produkter verkar ha omfamnat Homekit, och den senaste i raden att presentera stöd för Apples plattform är Arlo.

Arlo är mest känd för sina tjusiga övervakningskameror, och det senaste tillskottet heter Arlo Ultra som bland annat erbjuder upplösningen 4K och en övervakning på 180 grader.

Stöd för Homekit rullar ut under första kvartalet det här året, och kommer både till Arlo Ultra och Arlo Pro 2. Det innebär bland annat att kamerabilden kan visas direkt i Hem-appen på Iphone.

Läs mer:

Källa: Arlo

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.