Apple sägs släppa Iphone med tre kameror i år

Också i år ska Apple uppdatera sina Iphone-modeller. Enligt uppgifter fortsätter de med tre modeller varav en sägs få tre kameror på baksidan för att konkurrera med flaggskeppen på Android-sidan.

Enligt Wall Street Journal kommer årets Iphone-event återigen att bjuda på tre nya Iphone-modeller. En ersättare till Iphone XR med LCD-skärm, tillsammans med två andra som ska vara 2019 års flaggskepp. Antagligen kommer den största av de tre att bjuda på tre kameror på baksidan, vilket vore första gången Apple provar något sådant. Anledningen ska vara att försöka överglänsa flaggskeppen på Android-sidan.

Förra veckan läckte en bild som visar en Iphone med tre kameror på baksidan via Onleaks på Twitter tillsammans med uppgiften att enheten ska släppas i år. Det är inte känt än vilken funktion den tredje kameran kommer att ha, men ryktena som följde efter bilden rapporterar att Sony arbetar hårt på att släppa kretsar som kan driva 3D-kameror, vilket förstås har potential inom fältet för förstärkt verklighet, AR. Kanske inte lika spännande tros den nya tekniken främst ge bättre ansiktsigenkänning än vad som finns idag.

Om vi tänker på ännu nästa års Iphone-modeller sägs det att Apple överväger att bara använda OLED-paneler år 2020. Något som troligen skulle höja instegspriset för en ny Iphone ytterligare.

Vad tycker du om en lösning med tre kameramoduler? Finns det nån fördel, och vad skulle du vilja att den tredje linsen har för funktion då? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: The Verge

Önskelista till Apple inför 2019

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
22 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.