Apple sägs släppa Iphone med tre kameror i år

Också i år ska Apple uppdatera sina Iphone-modeller. Enligt uppgifter fortsätter de med tre modeller varav en sägs få tre kameror på baksidan för att konkurrera med flaggskeppen på Android-sidan.

Enligt Wall Street Journal kommer årets Iphone-event återigen att bjuda på tre nya Iphone-modeller. En ersättare till Iphone XR med LCD-skärm, tillsammans med två andra som ska vara 2019 års flaggskepp. Antagligen kommer den största av de tre att bjuda på tre kameror på baksidan, vilket vore första gången Apple provar något sådant. Anledningen ska vara att försöka överglänsa flaggskeppen på Android-sidan.

Förra veckan läckte en bild som visar en Iphone med tre kameror på baksidan via Onleaks på Twitter tillsammans med uppgiften att enheten ska släppas i år. Det är inte känt än vilken funktion den tredje kameran kommer att ha, men ryktena som följde efter bilden rapporterar att Sony arbetar hårt på att släppa kretsar som kan driva 3D-kameror, vilket förstås har potential inom fältet för förstärkt verklighet, AR. Kanske inte lika spännande tros den nya tekniken främst ge bättre ansiktsigenkänning än vad som finns idag.

Om vi tänker på ännu nästa års Iphone-modeller sägs det att Apple överväger att bara använda OLED-paneler år 2020. Något som troligen skulle höja instegspriset för en ny Iphone ytterligare.

Vad tycker du om en lösning med tre kameramoduler? Finns det nån fördel, och vad skulle du vilja att den tredje linsen har för funktion då? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: The Verge

Önskelista till Apple inför 2019

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
22 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.