Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Pepsicos robotar sköter livsviktiga uppgifter

Hos Pepsico vet man onekligen vad som är viktigt i livet, och har satt robotar på att automatisera intaget av tilltugg.

Inom science-fiction har robotar använts till en rad olika uppgifter. Från intergalaktisk barnvakt i Lost in Space till komiska allt-i-allo-hjälpredor i Star Wars har de assisterat på olika vis, men förvånansvärt nog har de inte hjälpt till med tilltuggen.

Hos läskeblask-jätten Pepsico har man däremot prioriteringarna i sin ordning. De har tillsammans med företaget Robby Technologies tagit fram Snackbot, vilken som namnet antyder är en robot som serverar tilltugg. Snackbot används för att förse studenter på universitet med hälsosamma tilltugg som de kan beställa från sina telefoner. Några tryck i en app så kommer Snackbot körandes med deras beställningar.

Den hjulförsedda tilltuggsroboten kan färdas över 32 mil på en laddning och den är också försedd med små strålkastare för körningarna på sena kvällar när studenternas begär efter plugg-bränsle blir för stort. Vi hade gärna sett att det funnits motsvarigheter till Snackbot när vi studerade, kanske dags att elda på Spendrups till att ta efter Pepsico?

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.