fredagsvideo

Pepsicos robotar sköter livsviktiga uppgifter

Hos Pepsico vet man onekligen vad som är viktigt i livet, och har satt robotar på att automatisera intaget av tilltugg.

Inom science-fiction har robotar använts till en rad olika uppgifter. Från intergalaktisk barnvakt i Lost in Space till komiska allt-i-allo-hjälpredor i Star Wars har de assisterat på olika vis, men förvånansvärt nog har de inte hjälpt till med tilltuggen.

Hos läskeblask-jätten Pepsico har man däremot prioriteringarna i sin ordning. De har tillsammans med företaget Robby Technologies tagit fram Snackbot, vilken som namnet antyder är en robot som serverar tilltugg. Snackbot används för att förse studenter på universitet med hälsosamma tilltugg som de kan beställa från sina telefoner. Några tryck i en app så kommer Snackbot körandes med deras beställningar.

Den hjulförsedda tilltuggsroboten kan färdas över 32 mil på en laddning och den är också försedd med små strålkastare för körningarna på sena kvällar när studenternas begär efter plugg-bränsle blir för stort. Vi hade gärna sett att det funnits motsvarigheter till Snackbot när vi studerade, kanske dags att elda på Spendrups till att ta efter Pepsico?

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.