fredagsvideo

Pepsicos robotar sköter livsviktiga uppgifter

Hos Pepsico vet man onekligen vad som är viktigt i livet, och har satt robotar på att automatisera intaget av tilltugg.

Inom science-fiction har robotar använts till en rad olika uppgifter. Från intergalaktisk barnvakt i Lost in Space till komiska allt-i-allo-hjälpredor i Star Wars har de assisterat på olika vis, men förvånansvärt nog har de inte hjälpt till med tilltuggen.

Hos läskeblask-jätten Pepsico har man däremot prioriteringarna i sin ordning. De har tillsammans med företaget Robby Technologies tagit fram Snackbot, vilken som namnet antyder är en robot som serverar tilltugg. Snackbot används för att förse studenter på universitet med hälsosamma tilltugg som de kan beställa från sina telefoner. Några tryck i en app så kommer Snackbot körandes med deras beställningar.

Den hjulförsedda tilltuggsroboten kan färdas över 32 mil på en laddning och den är också försedd med små strålkastare för körningarna på sena kvällar när studenternas begär efter plugg-bränsle blir för stort. Vi hade gärna sett att det funnits motsvarigheter till Snackbot när vi studerade, kanske dags att elda på Spendrups till att ta efter Pepsico?

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.