Spotify testar förenklat bil-läge

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Spotify fungerar tillsammans med Android Auto och Apple Carplay, men för alla som vill lyssna på musik i bilar som inte har stöd för dessa tekniker testar nu Spotify ett förenklat gränssnitt de kallar för Car View. Gränssnittet dyker automatiskt upp när appen känner av en Bluetooth-koppling till en bil, rapporterar 9to5google.

Gränssnittet består av låtinformation i större typsnitt, knapparna är extra stora och inkluderar några viktiga funktioner som en knapp för att "shuffla" låtarna. Album-grafiken visas inte. Spotify har testat ett sådant här bil-läge ett tag redan, men först nu verkar det börja dyka upp hos användare.

Det går att ta bort bil-läget till nästa gång du kör, eller stänga av det helt i inställningarna. Det går också att sätta på läget om du ansluter till din bils musikanläggning via AUX eller om bilens Bluetooth-koppling inte automatiskt drar igång läget.

Först ut att få prova på den här nya funktionen är Spotifys Android-app, men vi håller så klart tummarna för att det också hittar till IOS-versionen snart. Har du sett till den här funktionen, berätta gärna i kommenterarna!

Källa: 9to5google

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.