Spotify testar förenklat bil-läge

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Spotify fungerar tillsammans med Android Auto och Apple Carplay, men för alla som vill lyssna på musik i bilar som inte har stöd för dessa tekniker testar nu Spotify ett förenklat gränssnitt de kallar för Car View. Gränssnittet dyker automatiskt upp när appen känner av en Bluetooth-koppling till en bil, rapporterar 9to5google.

Gränssnittet består av låtinformation i större typsnitt, knapparna är extra stora och inkluderar några viktiga funktioner som en knapp för att "shuffla" låtarna. Album-grafiken visas inte. Spotify har testat ett sådant här bil-läge ett tag redan, men först nu verkar det börja dyka upp hos användare.

Det går att ta bort bil-läget till nästa gång du kör, eller stänga av det helt i inställningarna. Det går också att sätta på läget om du ansluter till din bils musikanläggning via AUX eller om bilens Bluetooth-koppling inte automatiskt drar igång läget.

Först ut att få prova på den här nya funktionen är Spotifys Android-app, men vi håller så klart tummarna för att det också hittar till IOS-versionen snart. Har du sett till den här funktionen, berätta gärna i kommenterarna!

Källa: 9to5google

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.