Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Wear OS heter Googles operativsystem för smarta klockor, men det har knappast tagit världen med storm ännu. Många hoppas på att Google själva ska visa vägen med en egenutvecklad hårdvara i form av en Pixel-klocka.

Nu rapporteras det att Google öppnat plånboken och köpt "teknologi för smarta klockor" för 40 miljoner dollar eller ungefär 360 miljoner kronor. Säljaren är klocktillverkaren Fossil, och som om det inte vore nog plockar Google upp delar av företagets team av utvecklare.

Detaljer om exakt vad det är Google har köpt saknas, men enligt Fossils vice VD Greg McKelvey handlar det om teknologi med "potential att förbättra företagets smarta klockor-plattform". Vad Google planerar att göra med tillgångarna vet vi såklart inte heller, men tanken på en kommande Pixel-klocka kittlar onekligen fantasin. I minsta fall handlar det om kommande förbättringar i Wear OS. Blir 2019 den smarta Android-klockans år?

Källa: Android Police

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.