Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Wear OS heter Googles operativsystem för smarta klockor, men det har knappast tagit världen med storm ännu. Många hoppas på att Google själva ska visa vägen med en egenutvecklad hårdvara i form av en Pixel-klocka.

Nu rapporteras det att Google öppnat plånboken och köpt "teknologi för smarta klockor" för 40 miljoner dollar eller ungefär 360 miljoner kronor. Säljaren är klocktillverkaren Fossil, och som om det inte vore nog plockar Google upp delar av företagets team av utvecklare.

Detaljer om exakt vad det är Google har köpt saknas, men enligt Fossils vice VD Greg McKelvey handlar det om teknologi med "potential att förbättra företagets smarta klockor-plattform". Vad Google planerar att göra med tillgångarna vet vi såklart inte heller, men tanken på en kommande Pixel-klocka kittlar onekligen fantasin. I minsta fall handlar det om kommande förbättringar i Wear OS. Blir 2019 den smarta Android-klockans år?

Källa: Android Police

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.