Motorola Razr återuppstår med vikbar skärm

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Numera ägs Motorola Mobility av Lenovo och de planerar att släppa en ny version av den på sin tid otroligt populära Motorola Razr, enligt Wall Street Journal som pratat med insatta källor.

Nya Razr verkar få en hel del gemensamt med Samsung Galaxy F, och uppges få en vikbar skärm. Ett patent från maj 2017 beskriver en vikbar design med en flexibel skärm som viker sig inåt. Också prislappen tycks hamna i nivå med Samsungs telefon – Lenovo vill ha minst 1 500 dollar (motsvarande cirka 13 500 kronor) och 200 000 exemplar ska tillverkas.

Trenden just nu tycks tydlig: i en tid då konsumenter byter till ny telefon allt mer sällan blir mobilerna dyrare och behöver något extra för att sticka ut.

Namnet Razr kommer från telefonen Razr V3 som lanserades 2004. Det var en av de första som blev en populärkulturell ikon och status-symbol. Den slanka formfaktorn var anmärkningsvärd då och den blev väldigt populär. Det släpptes också en Razr V3i som var en av de första mobilerna att få inbyggt Itunes.

Telefonens framgångar har lett till flera återupplivningsförsök. 2007 kom Razr2 som inte nådde samma framgångar som den första versionen och 2011 kom Motorola Droid Razr, den klarade sig bra på marknaden, men liknande inte originalet särskilt mycket.

Enligt källorna som WSJ pratat med kommer Lenovo samarbeta med Verizon för att släppa sin nya Razr-telefon i år – kanske redan nästa månad. Det är inte klart om en lansering även utanför USA är aktuell.

Hade du en Razr? Jag hade aldrig någon själv, men minns flera reklamer och den guldfärgade Dolce & Gabbana-versionen som såldes ett tag.

Vad tror du om en ny Razr med vikbar skärm? Berätta gärna i kommentarerna här nedanför.

Källa: Ars Technica | The Wall Street Journal (betalvägg)

Läs mer

Samsungs telefon med vikbar skärm blir jättedyr
Motorola doppar Iphone X i färg

Kommentarer
5 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.