fredagsvideo

Missa inte Scott Forstall-intervjun om att jobba med Steve Jobs

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

Scott Forstall lämnade Apple 2012 efter många år på företaget – under mycket uppmärksamhet då det inte hör till vanligheterna att en hög chef lämnar så där hastigt. Han var Apples chef för mjukvaror och ansvarade länge för IOS. Numera arbetar han istället med Broadway-produktioner och pratar inte så ofta om sin tid i Cupertino, men det händer.

Nyligen delades ett avsnitt av Philosophy Talk som heter "The Creative Life" på Youtube och där pratar Forstall om hur det var att jobba under Steve Jobs och hur deras relation påverkade kreativiteten. Intervjun gjordes i oktober – men delades i sin helhet först nu.

Bland annat pratar Forstall om Apple TV och hur gränssnittet togs fram. Hela klippet är mycket sevärt.

Glad fredag och trevlig helg!

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.