fredagsvideo

Missa inte Scott Forstall-intervjun om att jobba med Steve Jobs

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

Scott Forstall lämnade Apple 2012 efter många år på företaget – under mycket uppmärksamhet då det inte hör till vanligheterna att en hög chef lämnar så där hastigt. Han var Apples chef för mjukvaror och ansvarade länge för IOS. Numera arbetar han istället med Broadway-produktioner och pratar inte så ofta om sin tid i Cupertino, men det händer.

Nyligen delades ett avsnitt av Philosophy Talk som heter "The Creative Life" på Youtube och där pratar Forstall om hur det var att jobba under Steve Jobs och hur deras relation påverkade kreativiteten. Intervjun gjordes i oktober – men delades i sin helhet först nu.

Bland annat pratar Forstall om Apple TV och hur gränssnittet togs fram. Hela klippet är mycket sevärt.

Glad fredag och trevlig helg!

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.