Spotify låter dig blockera artister

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Vill du inte lyssna på Herbert Grönemeyer en enda gång till, eller tycker du inte att vare sig Wolfgang Petry, Hoffmann & Hoffmann eller Hubert Kah är något att hänga i julgranen? Snart behöver du inte riskera att få upp dem i Spotifys autogenererade spellistor och förslag.

Den svenska strömmande musiktjänsten har nämligen en ny funktion som låter dig blockera och dölja artister som du inte vill höra. Funktionen har redan börjat rulla ut i IOS-versionen av Spotify och bör dyka upp inom kort även på andra plattformar. Blockerade artister kommer inte att spelas eller dyka upp på spellistor, topplistor eller radiostationer i Spotify. Dock kan låtar som en blockad artist gästmedverkar på spelas upp.

Spotify har tidigare beslutat sig för att inte erbjuda möjligheten att blockera artister, men har nu alltså vänt i frågan. En rimlig gissning är att den senaste tidens uppståndelse kring artisten R. Kelly bidragit, där skivbolaget RCA Records ska ha sparkat Kelly efter att en lång historia av sexuellt våld och övergrepp uppdagats. Istället för att helt ta bort R. Kellys musik lämnar nu Spotify det åt användaren själv att avgöra vilka artister som ska synas.

Skriven av Jakob Nilsson

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.