Spotify låter dig blockera artister

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Vill du inte lyssna på Herbert Grönemeyer en enda gång till, eller tycker du inte att vare sig Wolfgang Petry, Hoffmann & Hoffmann eller Hubert Kah är något att hänga i julgranen? Snart behöver du inte riskera att få upp dem i Spotifys autogenererade spellistor och förslag.

Den svenska strömmande musiktjänsten har nämligen en ny funktion som låter dig blockera och dölja artister som du inte vill höra. Funktionen har redan börjat rulla ut i IOS-versionen av Spotify och bör dyka upp inom kort även på andra plattformar. Blockerade artister kommer inte att spelas eller dyka upp på spellistor, topplistor eller radiostationer i Spotify. Dock kan låtar som en blockad artist gästmedverkar på spelas upp.

Spotify har tidigare beslutat sig för att inte erbjuda möjligheten att blockera artister, men har nu alltså vänt i frågan. En rimlig gissning är att den senaste tidens uppståndelse kring artisten R. Kelly bidragit, där skivbolaget RCA Records ska ha sparkat Kelly efter att en lång historia av sexuellt våld och övergrepp uppdagats. Istället för att helt ta bort R. Kellys musik lämnar nu Spotify det åt användaren själv att avgöra vilka artister som ska synas.

Skriven av Jakob Nilsson

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.