Amazon drar tillbaka sin smarta väggklocka

Amazons Echo-klocka för väggen har problem med Bluetooth-anslutningen, och dras nu tillbaka från marknaden.

I höstas lanserade Amazon en lång rad nya produkter i sitt Echo-sortiment, från uppkopplade högtalarförstärkare till en mikrovågsugn till en uppdaterad version av bildskärmen Echo Show. Med på listan fanns också väggklockan Echo Wall Clock, som parkopplas med en Amazon Echo-högtalare över Bluetooth och kan ta hand om bland annat timers och påminnelser.

Klockan började säljas i USA i slutet av förra året, men nu har Amazon dragit tillbaka produkten. Anledningen är bristfällig Bluetooth-anslutning vilket bland annat uppmärksammats av reportern Joanna Stern på Wall Street Journal.

Enligt en talesperson på Amazon arbetar företaget nu på att åtgärde problemet, och hoppas att väggklockan kan bli tillgänglig igen inom de närmaste veckorna. För vår del vill vi uppmana Amazon att i samband med det släppa både klockan och de andra produkterna i Echo-familjen i Sverige! För visst är vi fler som vill ha en uppkopplad mikrovågsugn och väggklocka?

Läs mer:

Kommentarer
7 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.