Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lovar pengar till fotografer efter kritik

Att Apple ville använda Iphone-fotografers bilder i en reklamkampanj föll inte i god jord, och nu lovar företaget ersättning för vinnarnas bilder.

Tidigare i veckan skrev vi om att Apple efterlyste Iphone-användares bästa fotografier, där de bästa bidragen ska utses av en jury och användas på reklampelare världen över. Reaktionerna lät dock inte vänta på sig, då flera påpekade att Apple inte utlovade någon ersättning till eventuella vinnare. Även i vårt eget forum lyftes denna åsikt.

Apple utlovar nu kompensation för de fotografer vars bilder används, och har uppdaterat sitt pressmeddelande för att spegla detta. Det är okänt om Apple från början hade för avsikt att betala licensavgifter för att använda bilderna, eller om de ändrat sig efter kritiken. Så här skriver Apple hursomhelst nu:

Apple känner starkt att konstnärer ska ersättas för sitt arbete. Fotograferna som tagit de tio vinnande bilderna kommer att erhålla en licensavgift för användning av verken på reklamaffischer och andra marknadsföringskanaler hos Apple.

Har någon här på 99 skickat in bilder ännu?

Läs mer:

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.