Airpods 2 dyker upp i ny betaversion av IOS

Apple har släppt en betaversion av IOS 12.2, och där hittas bland annat en funktion för att ställa in "Hej Siri" på Airpods. Ytterligare ett tecken på att Airpods 2 är på gång alltså.

Igår släppte Apple den första betaversionen av operativsystemet IOS 12.2 till utvecklare. Som vanligt har internet kastat sig över mjukvaran för att se om de kan hitta tecken och ledtrådar till kommande produkter.

Just den här uppdateringen verkar innehålla relativt många nya funktioner, bland annat stöd för Airplay 2-anslutna tv-apparet i Hem-appen, stöd för Apple News i Kanada, möjlighet för webbsidor att använda ett mörkt läge i Safari, samt att luftkvalitet visas i Apple Kartor. En matig uppdatering alltså när väl den skarpa versionen släpps.

För de som väntar på en uppdatering av de trådlösa hörlurarna Airpods finns också något roligt i IOS 12.2, nämligen en dold inställning för att aktivera röstkommandot "Hej Siri" på ett par Airpods. Dagens modell av lurarna har bara stöd för Siri genom att trycka på en knapp, vilket alltså tyder på att Airpods 2 är på gång. Faktum är att under inledningsvideon till Apples Iphone-event i september förra året användes ett par Airpods-hörlurar med "Hej Siri"-kommandot.

Även större hörlurar på gång

Det har en längre tid ryktats om att Apple också planerar ett par större Siri-kompatibla hörlurar, som täcker öronen. Enligt en rapport från Mark Gurman på Bloomberg planeras dessa att släppas under senare halvan av 2019. Om det stämmer skulle vi kunna få se ett par större Airpods-lurar till exempel på nästa Iphone-event.

Läs mer:

Källa: 9to5mac | Bloomberg

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.