Sonos sägs jobba på egna hörlurar – vill utmana Apple, Bose och Sony

Högtalartillverkaren Sonos vill röra sig utanför hemmet, för enligt nya uppgifter arbetar de på ett par hörlurar. Men konkurrensen är stenhård.

Sonos har gjort sig ett namn genom att tillverka uppkopplade smarta högtalare för hemmet, och har det senaste året satsat stort på att integrera sitt system med andra plattformar så som Amazon Alexa och Apples trådlösa protokoll Airplay 2.

Nästa grej från Sonos är ett par hörlurar, om vi ska tro en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Gurman har flera gånger tidigare visat sig ha bra källor, och enligt honom är Sonos-lurarna fortfarande i ett ganska tidigt stadium men kan släppas nästa år.

Sonos själva vill inte kommentera uppgifterna, men i ett nyhetsbrev till aktieägare har Sonos skrivit att hälften av all musiklyssning sker utanför hemmet, och att företaget därför planerar att ta Sonos-upplevelsen utanför hemmets väggar.

Tanken på ett par hörlurar i premium-klassen från Sonos är spontant väldigt lockande. Sonos traditionella fokus ligger på hög ljudkvalitet och snygg design, så även om konkurrensen bland hörlurstillverkare är stenhård skulle de nog kunna nå framgång där. Å andra sidan är det en marknad som redan idag befolkas av potenta spelare som Bose, Sony och Apple/Beats för att bara nämna några.

Gillar du Sonos högtalare, och skulle du vara intresserad av ett par Sonos-hörlurar?

Läs mer:

Källa: Bloomberg

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.