Sonos sägs jobba på egna hörlurar – vill utmana Apple, Bose och Sony

Högtalartillverkaren Sonos vill röra sig utanför hemmet, för enligt nya uppgifter arbetar de på ett par hörlurar. Men konkurrensen är stenhård.

Sonos har gjort sig ett namn genom att tillverka uppkopplade smarta högtalare för hemmet, och har det senaste året satsat stort på att integrera sitt system med andra plattformar så som Amazon Alexa och Apples trådlösa protokoll Airplay 2.

Nästa grej från Sonos är ett par hörlurar, om vi ska tro en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Gurman har flera gånger tidigare visat sig ha bra källor, och enligt honom är Sonos-lurarna fortfarande i ett ganska tidigt stadium men kan släppas nästa år.

Sonos själva vill inte kommentera uppgifterna, men i ett nyhetsbrev till aktieägare har Sonos skrivit att hälften av all musiklyssning sker utanför hemmet, och att företaget därför planerar att ta Sonos-upplevelsen utanför hemmets väggar.

Tanken på ett par hörlurar i premium-klassen från Sonos är spontant väldigt lockande. Sonos traditionella fokus ligger på hög ljudkvalitet och snygg design, så även om konkurrensen bland hörlurstillverkare är stenhård skulle de nog kunna nå framgång där. Å andra sidan är det en marknad som redan idag befolkas av potenta spelare som Bose, Sony och Apple/Beats för att bara nämna några.

Gillar du Sonos högtalare, och skulle du vara intresserad av ett par Sonos-hörlurar?

Läs mer:

Källa: Bloomberg

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.