Amazon får nyckelroll i Zigbee-alliansen

Amazon tar plats i Zigbee-alliansens styrelse och blir en av dess största finansiärer. Amazon Echo-högtalarna ska nu med röstassistenten Alexa enklare hitta Zigbee-prylar.

Amazon är en av de större aktörerna inom det smarta hemmet, och Zigbee är en av de mest populära trådlösa standarderna. Nu har Amazon gått med i Zigbee Alliance, en sammanslutning av över 100 företag som tillsammans arbetar för att utveckla och vårda Zigbee-standarden.

Amazon tar nu plats i alliansens styrelse och blir en av de största finansiärerna, vilket lovar gott för de som vill se ännu tätare integration mellan Amazon Echo-prylar och Zigbee.

Zigbee är i grunden ett trådlöst protokoll som låter kompatibla enheter kommunicera med varandra, och en av de stora fördelarna är att många tillverkare har omfamnat Zigbee, exempelvis Xiaomi, Philips, Ikea med flera.

Den smarta högtalaren Echo Plus från Amazon har redan stöd för att fungera som en hubb för Zigbee-prylar, och på företagets webbplats för utvecklare skriver Amazon att enheter lätt kan läggas till med hjälp av röstassistenten Alexa.

Källa: Zigbee Alliance | Amazon

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.