Amazon får nyckelroll i Zigbee-alliansen

Amazon tar plats i Zigbee-alliansens styrelse och blir en av dess största finansiärer. Amazon Echo-högtalarna ska nu med röstassistenten Alexa enklare hitta Zigbee-prylar.

Amazon är en av de större aktörerna inom det smarta hemmet, och Zigbee är en av de mest populära trådlösa standarderna. Nu har Amazon gått med i Zigbee Alliance, en sammanslutning av över 100 företag som tillsammans arbetar för att utveckla och vårda Zigbee-standarden.

Amazon tar nu plats i alliansens styrelse och blir en av de största finansiärerna, vilket lovar gott för de som vill se ännu tätare integration mellan Amazon Echo-prylar och Zigbee.

Zigbee är i grunden ett trådlöst protokoll som låter kompatibla enheter kommunicera med varandra, och en av de stora fördelarna är att många tillverkare har omfamnat Zigbee, exempelvis Xiaomi, Philips, Ikea med flera.

Den smarta högtalaren Echo Plus från Amazon har redan stöd för att fungera som en hubb för Zigbee-prylar, och på företagets webbplats för utvecklare skriver Amazon att enheter lätt kan läggas till med hjälp av röstassistenten Alexa.

Källa: Zigbee Alliance | Amazon

Läs mer:

Kommentarer
3 svar

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.