Samsung tjänade mindre, men tror på Galaxy S10

Samsungs omsättning minskade rejält under förra kvartalet jämfört med föregående år, främst på grund av låg efterfrågan på mobiltelefoner och minnen. Men Samsung tror på succé för kommande telefonen Galaxy S10.

Även Samsung Electronics har nu presenterat sina siffror för förra kvartalet, och resultatet blev i stort sett enligt den prognos som bolaget gav tidigare i januari. Omsättningen blev 59,27 biljoner won eller cirka 481 miljarder kronor. Det är en minskning med 10 procent jämfört med samma period året innan.

Enligt Samsung var det framförallt den lägre efterfrågan på minneskretsar som påverkade resultatet, samt sämre försäljning av mobiltelefoner och ökad konkurrens bland tillverkning av bildskärmar.

För hela 2018 sammantaget blev det dock ännu ett rekordår för Samsung med en omsättning på totalt 234,77 biljoner won eller runt 1,9 biljoner kronor. Framåt hoppas Samsung framförallt på succé för sin flaggskeppsprodukt Galaxy S10, som explicit nämns i pressmeddelandet. Vikbara telefoner och enheter med 5G-kapacitet ska också ge tillväxt på en trött mobilmarknad, tror bolaget.

Läs mer:

Om du skulle bli utsedd till Samsungs högsta chef och få bestämma företagets strategi de närmaste åren – vad gör du för åtgärder? Satsar du på vikbara mobiler, eller har du andra planer?

Källa: Samsung

Kommentarer
6 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.