Samsung tjänade mindre, men tror på Galaxy S10

Samsungs omsättning minskade rejält under förra kvartalet jämfört med föregående år, främst på grund av låg efterfrågan på mobiltelefoner och minnen. Men Samsung tror på succé för kommande telefonen Galaxy S10.

Även Samsung Electronics har nu presenterat sina siffror för förra kvartalet, och resultatet blev i stort sett enligt den prognos som bolaget gav tidigare i januari. Omsättningen blev 59,27 biljoner won eller cirka 481 miljarder kronor. Det är en minskning med 10 procent jämfört med samma period året innan.

Enligt Samsung var det framförallt den lägre efterfrågan på minneskretsar som påverkade resultatet, samt sämre försäljning av mobiltelefoner och ökad konkurrens bland tillverkning av bildskärmar.

För hela 2018 sammantaget blev det dock ännu ett rekordår för Samsung med en omsättning på totalt 234,77 biljoner won eller runt 1,9 biljoner kronor. Framåt hoppas Samsung framförallt på succé för sin flaggskeppsprodukt Galaxy S10, som explicit nämns i pressmeddelandet. Vikbara telefoner och enheter med 5G-kapacitet ska också ge tillväxt på en trött mobilmarknad, tror bolaget.

Läs mer:

Om du skulle bli utsedd till Samsungs högsta chef och få bestämma företagets strategi de närmaste åren – vad gör du för åtgärder? Satsar du på vikbara mobiler, eller har du andra planer?

Källa: Samsung

Kommentarer
6 svar

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.