LG bekräftar att 5G-telefon ska visas under MWC i Barcelona

LG väntas presentera kommande telefonen G8 under MWC, men nu har företaget själva bekräftat att de även kommer visa en 5G-utrustad telefon under mässan.

Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. Utöver telefoner och andra mobila ting vet vi redan nu att mässan kommer vara sprängfylld med fokus på 5G, och LG är det senaste i raden av företag som kommer bidra med fokus på nästa generations mobila nätverk.

Det har sedan tidigare ryktats om att företaget ska visa upp LG G8, där ett rykte anger att telefonen ska bli vikbar på ett ganska unikt sätt. Till skillnad från övriga alternativ på marknaden sägs G8 kunna ansluta till en andra separat skärm som utökar skärmytan och aktiverar ett "vikbart" gränssnitt.

Detta blir dock inte den enda telefonen som visas under mässan, om den visas det vill säga. LG har nämligen själva i en intervju med sydkoreanska Etnews sagt att de kommer visa upp en 5G-utrustad telefon under mässan. Detta sägs vara LG V50 Thinq 5G, och skulle alltså i så fall bli en uppföljare i V-serien som normalt sett presenteras under hösten.

Specifikationer för LG V50 Thinq 5G inkluderar de väntade för ett flaggskepp under våren 2019. Systemkretsen är en Snapdragon 855 och denna driver en skärm på 6 tum. Batteriet ska vara klart rymliga 4 000 milliamperetimmar, vilket kommer behövas för en 5G-kapabel telefon som lär vara mer energikrävande.

Innan vi får upp förhoppningarna allt för mycket ska vi ha i åtanke att utvecklingen av 5G är betydligt längre fram i Sydkorea än resten av världen, och telefonen skulle kunna rullas ut i ett begränsat antal regioner där 5G är bättre utvecklat. Då Sverige endast har ett fåtal pilotprojekt igång skulle vi sannolikt inte vara med bland regionerna där telefonen lanseras initialt.

Källa: Etnews, Naver

Kommentarer
4 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.