galet många pixel

Sony Xperia XZ4 kan få kamera på 52 megapixel

Utöver en rejält högupplöst kamerasensor ska telefonen också utrustas med ett rejält batteri och anpassningsbar laddning.

Sony var länge den Android-aktör som skröt med störst upplösning i kamerasensors för företagets telefoner, men trots detta lyckades konkurrenterna ofta bättre. Trots att att de oftast använde Sonys kamerasensorer. Men skam den som ger sig, och Sony ser nu ut att ta upp kampen med konkurrenterna i form av hög kameraupplösning igen.

Nya läckor om det kommande flaggskeppet anger nämligen att den ska utrustas med tre kameror, varav den primära kommer skryta med upplösningen 52 megapixel och bländaröppning på f/1,6. Detta bräcker Honor View 20 som just nu stoltserar med högst upplösning med dess 48 megapixel-kamera. Till skillnad från Honor kommer Sony komplettera den primära sensorn med en telefoto-kamera på 16 megapixel och bländaröppning på f/2,6.

Utöver detta ska kamerorna även kompletteras av en sensorkamera (time-of-flight, ToF) som använder ljusmätning för att avgöra avstånd till objekt i miljön, och använda denna information till exempelvis djupeffekt för porträttbilder. Honor View 20 använder sig också av en ToF-kamerasensor för samma funktion, detta är med andra ord kanske en begynnande trend för de högupplösta kameralösningarna under 2019.

Utöver detta ser Sony ut att satsa på en rejäl pjäs med en OLED-skärm på 6,5 tum och skärmupplösning på QHD+, eller 3 360 x 1 440 pixlar, och ett bildförhållande på 21:9. Som väntat för ett flaggskepp under våren blir kretsuppsättningen Qualcomm Snapdragon 855 som backas av 6 gigabyte primärminne. Trevligt nog ska batteriet vara rejäla 4 400 milliamperetimmar, vilket bäddar för riktigt vettig batteritid. Batteriladdningen ska använda sig av teknik från Qnovo som ska se till att batteriet laddas bättre för att förlänga dess livslängd.

Sony Xperia XZ4 kommer sannolikt avtäckas under Mobile World Congress i Barcelona, och då får vi reda på om de även planerar att släppa en kompakt version av flaggskeppet.

Källa: Technobezz, GSM Arena, Sumahoinfo

Kommentarer
5 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.