galet många pixel

Sony Xperia XZ4 kan få kamera på 52 megapixel

Utöver en rejält högupplöst kamerasensor ska telefonen också utrustas med ett rejält batteri och anpassningsbar laddning.

Sony var länge den Android-aktör som skröt med störst upplösning i kamerasensors för företagets telefoner, men trots detta lyckades konkurrenterna ofta bättre. Trots att att de oftast använde Sonys kamerasensorer. Men skam den som ger sig, och Sony ser nu ut att ta upp kampen med konkurrenterna i form av hög kameraupplösning igen.

Nya läckor om det kommande flaggskeppet anger nämligen att den ska utrustas med tre kameror, varav den primära kommer skryta med upplösningen 52 megapixel och bländaröppning på f/1,6. Detta bräcker Honor View 20 som just nu stoltserar med högst upplösning med dess 48 megapixel-kamera. Till skillnad från Honor kommer Sony komplettera den primära sensorn med en telefoto-kamera på 16 megapixel och bländaröppning på f/2,6.

Utöver detta ska kamerorna även kompletteras av en sensorkamera (time-of-flight, ToF) som använder ljusmätning för att avgöra avstånd till objekt i miljön, och använda denna information till exempelvis djupeffekt för porträttbilder. Honor View 20 använder sig också av en ToF-kamerasensor för samma funktion, detta är med andra ord kanske en begynnande trend för de högupplösta kameralösningarna under 2019.

Utöver detta ser Sony ut att satsa på en rejäl pjäs med en OLED-skärm på 6,5 tum och skärmupplösning på QHD+, eller 3 360 x 1 440 pixlar, och ett bildförhållande på 21:9. Som väntat för ett flaggskepp under våren blir kretsuppsättningen Qualcomm Snapdragon 855 som backas av 6 gigabyte primärminne. Trevligt nog ska batteriet vara rejäla 4 400 milliamperetimmar, vilket bäddar för riktigt vettig batteritid. Batteriladdningen ska använda sig av teknik från Qnovo som ska se till att batteriet laddas bättre för att förlänga dess livslängd.

Sony Xperia XZ4 kommer sannolikt avtäckas under Mobile World Congress i Barcelona, och då får vi reda på om de även planerar att släppa en kompakt version av flaggskeppet.

Källa: Technobezz, GSM Arena, Sumahoinfo

Kommentarer
5 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.