fredagsvideo

Så funkar maskininlärning

Allt mer av vår vardags styrs av smarta algoritmer eller så kallade botar. Youtube-skaparen CGP Grey berättar hur det fungerar.

Varje fredag tipsar 99-redaktionen om en underhållande, lärorik och intressant video från det stora världsomspännande nätet, för att förgylla fredagskvällen och göra oss alla redo för helg.

Den här veckan tipsar vi om internetprofilen CGP Grey, som gav upp sitt läraryrke för att göra Youtube-videor på heltid. Grey slog igenom med sin video om vad som är England, vad som är Storbritannien, vad som är Förenade Kungadömet och vad som är annat. Men många videor handlar också om teknik, och just den vi tipsar om idag handlar om smarta algoritmer och maskininlärning. Botarna är överallt dessa dagar, men hur funkar de egentligen?

Missa heller inte fotnoten, som är en helt egen video:

Trevlig helg, alla på 99!

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.