fredagsvideo

Så funkar maskininlärning

Allt mer av vår vardags styrs av smarta algoritmer eller så kallade botar. Youtube-skaparen CGP Grey berättar hur det fungerar.

Varje fredag tipsar 99-redaktionen om en underhållande, lärorik och intressant video från det stora världsomspännande nätet, för att förgylla fredagskvällen och göra oss alla redo för helg.

Den här veckan tipsar vi om internetprofilen CGP Grey, som gav upp sitt läraryrke för att göra Youtube-videor på heltid. Grey slog igenom med sin video om vad som är England, vad som är Storbritannien, vad som är Förenade Kungadömet och vad som är annat. Men många videor handlar också om teknik, och just den vi tipsar om idag handlar om smarta algoritmer och maskininlärning. Botarna är överallt dessa dagar, men hur funkar de egentligen?

Missa heller inte fotnoten, som är en helt egen video:

Trevlig helg, alla på 99!

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.