5 miljoner kunder betalar för G Suite

Googles moderbolag Alphabet lämnade nyligen kvartalsrapport för sista kvartalet 2018. Sundar Pichai berättade då att det i slutet av 2018 fanns hela 5 miljoner betalande G Suite-kunder, en ökning med en miljon nya kunder.

Företagsmarknaden är viktig för det som kallas för Google Cloud. När Googles moderbolag Alphabet nyligen lämnade kvartalsrapporten för sista kvartalet 2018 fick vi från Googles vd Sundar Pichai höra att G Suite nu har 5 miljoner betalande användare – vilket är en ökning med en miljon sedan förra året.

I slutet av varje år brukar Google dela med sig av antalet betalande användare av G Suite och ökningen har varit samma nu flera år i rad. Både 2016 och 2017 tillkom en miljon nya kunder.

För närvarande kostar Basic-nivån av G Suite 4 euro i månaden och "Business"-nivån kostar 8 euro. Från och med april kommer priserna att höjas. I USA från 5 till 6 dollar i månaden respektive från 10 till 12 dollar i månaden (och motsvarande ändringar kommer att göras i lokala valutor). Google anmärkte att prishöjningen täcker in nya funktioner och appar som lagts till under det senaste decenniet. Fram till april i år har G Suite nämligen haft samma månadskostnad sedan lanseringen.

G Suite inkluderar bland annat Gmail, Kalender, Hangouts Chat, Hangouts Meet, Drive, Dokument, Kalkylark, Presentationer och kundtjänst. Betalar man lite mer för tjänsten ingår exempelvis obegränsad lagring och stöd för arkivering.

Alphabets kvartalsrapport är en rätt positiv historia (särskilt om vi jämför med företag vars intäkter till mycket större del kommer från mobiltelefoner som haft en tuff julhandel). Företaget vars största intäkter kommer från annonsering, rapporterade intäkter på 8,94 miljarder dollar från omsättningen 39,27 miljarder dollar. Jämfört med motsvarande kvartal innebär det här en ökning med 22 procent.

Rapporten landade högre än analytikernas förväntningar, men aktien har ändå fallit något efter.

Källa: Google Cloud-blogg | Alphabets kvartalsrapport

Kommentarer
11 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.