Samsung planerar Galaxy Watch utan roterbar ring

Om rykten stämmer kanske den kommande sportvarianten av Galaxy Watch offrar en av de mest kännetecknande egenskaperna med Samsungs smarta klockor.

I och med Galaxy Watch döpte Samsung om vad vi tidigare trodde skulle heta Gear S4, och det är logiskt nog samma behandling den aktivitetsorienterade Gear Sport-familjen nu väntas få. Ett nytt rykte om den kommande sportklockan Galaxy Sport påstår dock att den ska frångå signaturen för Samsungs klockor: nämligen att man kan rotera ringen runt urtavlan.

Det är den mobilfokuserade webbsidan 91mobiles som säger sig fått tag på en bild på Galaxy Sport, vilket fortfarande är ett gissat produktnamn som kan komma att ändras när klockan presenteras. Enligt sidan ska Galaxy Sport inte använda sig av en roterbar ram runt urtavlan för navigering av systemet, vilket är en egenskap som produktfamiljen hyllats allra mest för.

Källan anger inte hur klockans gränssnitt skulle kontrolleras och navigeras utan den roterande ramen, men gissningsvis skulle gränssnittet i Samsungs Tizen-mjukvara anpassas för att tillåta navigering på skärmen istället om ryktet visar sig stämma. Galaxy Sport ska, om bilden stämmer, erbjuda en mer kompakt form där klockan är byggd i borstad metall med ett silikonband. Det återstår att se om den likt Galaxy Watch offrar MST-tekniken i Samsung Pay för batteritid.

Galaxy Sport har redan godkänts av amerikanska etermedia-myndigheten FCC och det är därför troligt att den kommer avtäckas under Samsungs Galaxy Unpacked-event den 20 februari.

Kolla på Unpacked-eventet tillsammans med oss:

Källa: 91mobiles

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.