Samsung planerar Galaxy Watch utan roterbar ring

Om rykten stämmer kanske den kommande sportvarianten av Galaxy Watch offrar en av de mest kännetecknande egenskaperna med Samsungs smarta klockor.

I och med Galaxy Watch döpte Samsung om vad vi tidigare trodde skulle heta Gear S4, och det är logiskt nog samma behandling den aktivitetsorienterade Gear Sport-familjen nu väntas få. Ett nytt rykte om den kommande sportklockan Galaxy Sport påstår dock att den ska frångå signaturen för Samsungs klockor: nämligen att man kan rotera ringen runt urtavlan.

Det är den mobilfokuserade webbsidan 91mobiles som säger sig fått tag på en bild på Galaxy Sport, vilket fortfarande är ett gissat produktnamn som kan komma att ändras när klockan presenteras. Enligt sidan ska Galaxy Sport inte använda sig av en roterbar ram runt urtavlan för navigering av systemet, vilket är en egenskap som produktfamiljen hyllats allra mest för.

Källan anger inte hur klockans gränssnitt skulle kontrolleras och navigeras utan den roterande ramen, men gissningsvis skulle gränssnittet i Samsungs Tizen-mjukvara anpassas för att tillåta navigering på skärmen istället om ryktet visar sig stämma. Galaxy Sport ska, om bilden stämmer, erbjuda en mer kompakt form där klockan är byggd i borstad metall med ett silikonband. Det återstår att se om den likt Galaxy Watch offrar MST-tekniken i Samsung Pay för batteritid.

Galaxy Sport har redan godkänts av amerikanska etermedia-myndigheten FCC och det är därför troligt att den kommer avtäckas under Samsungs Galaxy Unpacked-event den 20 februari.

Kolla på Unpacked-eventet tillsammans med oss:

Källa: 91mobiles

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.