Galaxy S10 får snabbare Wifi 6

Nya Samsung-telefonen Galaxy S10 kommer att få snabbare Wifi tack vare stöd för standarden Wifi 6, och dessutom en ny processor från Samsungs egen Exynos-serie. En replika av telefonen har även dykt upp på video.

Lanseringen av Samsungs nya monstertelefon Galaxy S10 kommer allt närmare, och i takt med detta blir allt mer information tillgänglig om tekniken och funktionalitet som luren kommer att rymma.

Bland annat ser det ut som att S10 blir en av de första telefonerna med stöd för den nya trådlösa nätverksstandarden Wifi 6, eller 802.11ax som den också kallas. Detta rapporterar Droid Life som grävt fram informationen från dokument inskickade till FCC, den amerikanska myndigheten för etermedier.

I korthet är Wifi 6 snabbare än dagens trådlösa Wifi-nätverk 802.11ac (Wifi 5). Men kanske ännu viktigare är att den nya standarden ska ge bättre prestanda på platser där många enheter trängs på nätverket. Wifi 6 ska också vara snällare mot batteriet. Värt att nämna är att det också krävs en Wifi 6-kompatibel router för att dra nytta av det hela.

Ny processor – och hörlursport

Alla Galaxy S10-modeller kommer också att utrustas med processorn Exynos 9820, den senaste upplagan av Samsungs egendesignade krets. Detta blir den första processorn från Samsung som använder en tillverkningsprocess på 8 nanometer, något som ger möjlighet till bättre strömeffektivitet vilket kan växlas in mot högre prestanda. Det skriver Wccftech.

Bilder på prototyper av Galaxy S10 har redan dykt upp på nätet, och Youtube-profilen Marques Brownlee visar upp en replika utformad för tillverkare av skyddsfodral. Utifrån denna video kan vi också konstatera att hörlursporten ser ut att bli kvar.

Sammanlagt väntas tre modeller av Galaxy S10, där den vanliga modellen får sällskap av en större Galaxy S10 Plus och en lite billigare Galaxy S10E.

Källa: Droid Life | Wccftech

Kommentarer
2 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.