Galaxy S10 får snabbare Wifi 6

Nya Samsung-telefonen Galaxy S10 kommer att få snabbare Wifi tack vare stöd för standarden Wifi 6, och dessutom en ny processor från Samsungs egen Exynos-serie. En replika av telefonen har även dykt upp på video.

Lanseringen av Samsungs nya monstertelefon Galaxy S10 kommer allt närmare, och i takt med detta blir allt mer information tillgänglig om tekniken och funktionalitet som luren kommer att rymma.

Bland annat ser det ut som att S10 blir en av de första telefonerna med stöd för den nya trådlösa nätverksstandarden Wifi 6, eller 802.11ax som den också kallas. Detta rapporterar Droid Life som grävt fram informationen från dokument inskickade till FCC, den amerikanska myndigheten för etermedier.

I korthet är Wifi 6 snabbare än dagens trådlösa Wifi-nätverk 802.11ac (Wifi 5). Men kanske ännu viktigare är att den nya standarden ska ge bättre prestanda på platser där många enheter trängs på nätverket. Wifi 6 ska också vara snällare mot batteriet. Värt att nämna är att det också krävs en Wifi 6-kompatibel router för att dra nytta av det hela.

Ny processor – och hörlursport

Alla Galaxy S10-modeller kommer också att utrustas med processorn Exynos 9820, den senaste upplagan av Samsungs egendesignade krets. Detta blir den första processorn från Samsung som använder en tillverkningsprocess på 8 nanometer, något som ger möjlighet till bättre strömeffektivitet vilket kan växlas in mot högre prestanda. Det skriver Wccftech.

Bilder på prototyper av Galaxy S10 har redan dykt upp på nätet, och Youtube-profilen Marques Brownlee visar upp en replika utformad för tillverkare av skyddsfodral. Utifrån denna video kan vi också konstatera att hörlursporten ser ut att bli kvar.

Sammanlagt väntas tre modeller av Galaxy S10, där den vanliga modellen får sällskap av en större Galaxy S10 Plus och en lite billigare Galaxy S10E.

Källa: Droid Life | Wccftech

Kommentarer
2 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.