Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IKEA-gardiner försenas, men får appstöd redan från början

Ikea håller på säljstarten av de smarta rullgardinerna för att kunna uppdatera mjukvaran med stöd redan från början för deras egen app samt Apple Homekit, Google Assistent och Amazon Alexa.

Ikea förbereder nu säljstarten av sina av många efterlängtade smarta rullgardiner. Gardinerna har redan dykt upp på Ikeas webbplats med storlekar och priser, men debuten i möbeljättens butiker ser nu ut att ha blivit försenad. Säljstarten var planerad att ske vecka 9, alltså slutet av februari eller början på mars, men Ikea har nu uppdaterat sitt pressmeddelande och skriver att det hela senarelagts.

Anledningen är att gardinernas mjukvara ska uppdateras innan de börjar säljas, för att ge produkten bättre funktionalitet. Vad detta innebär är att stöd för Ikeas egen app Trådfri och smarta hemmet-plattformar som Homekit, Amazon Alexa och Google Assistent kommer att erbjudas redan från början. Tidigare skulle detta komma efter lansering i form av en uppdatering, vilket framgår om man jämför meddelandets ursprungliga text som Teknikveckan har gjort.

Ikeas smarta gardiner kommer i två varianter; Kvadrilj och mörkläggningsgardinerna Fyrtur. Ikea har nu lagt upp de olika storlekar som kommer att erbjudas, samt priser.

FYRTUR mörkläggande rullgardin, trådlös/batteridriven, grå.

  • 60×195 cm 995 kronor

  • 80×195 cm 1195 kronor

  • 100×195 cm 1295 kronor

  • 120×195 cm 1395 kronor

  • 140×195 cm 1495 kronor

KADRILJ rullgardin, trådlös/batteridriven, grå.

  • 60×195 cm 899 kronor

  • 80×195 cm 995 kronor

  • 100×195 cm 1095 kronor

  • 120×195 cm 1195 kronor

  • 140×195 cm 1295 kronor

Hur många gardiner kommer du att behöva därhemma, och vilka storlekar?

Läs mer:

Källa: Ikea | Teknikveckan

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.